Engeland, Cotswolds21 januari 2021, door Maartje

Inspirerend hotel: Artist Residence, door heel Engeland (o.a. in Brighton)

Engeland, Cotswolds, 21 januari 2021, door Maartje

Inspirerend hotel: Artist Residence, door heel Engeland (o.a. in Brighton)

Mocht je Brighton nog niet op je vizier hebben: doen! Met de trein ben je er vanuit het Victoria Station in Londen in een uur. Het meer dan aantrekkelijke en inspirerende Artist Residence hotel vertaalt Brighton in één pand: creatief en vintage plus bovengemiddeld eten en drinken.

Artist Residence Brighton (amongst others)

Artist Residence Brighton (amongst others)

Het hotel gaat schuil achter een negentiende-eeuwse façade met uitzicht over de West Pier van Brighton. Het decor is industrieel-cool meets artistiek boho – precies zoals we het graag zien. Er is een Clubhouse en een heuse Caribbean-inspired cocktail Shack (aanrader!) voor ontbijt en borrel. Het hotel telt 24 artist rooms, elk van hen ingericht door een lokale kunstenaar, twee below deck houses en één loft. In het Clubhouse is het ontbijt à la carte dat vol staat met versfruitopties, huisgemaakte granola en alle ontbijtklassiekers. Daarvan niet te missen is de mini full English die zelfs prijzen won (al is dat niet zo ‘mini’ als de naam doet vermoeden). Te laat voor het ontbijt? Duik dan even verderop binnen bij het ongecompliceerde Billie’s en bestel de hash. Een Onvergetelijk (Kater)Ontbijt.

Restaurant The Set vond zes jaar lang een huis binnen Artist Residence en serveerde een zogenoemd British tasting menu. Alles naargelang het seizoen en alles bijna too pretty to eat. Michelinaanbeveling of niet het laagdrempelige Set Café geniet toch de voorkeur. Hier kijk je uit over zee of op muren vol schilderijen van dieren. Op het menu kipnuggets met ketchup van rode kool, mac and cheese met krab en popcorn panna cotta met pindakaas toe. The Set gaat verder op een andere locatie in Brighton, dus zolang Artist Residence nog geen vervanging heeft maken we een kleine stadswandeling.

Artist Residence Brighton is allerminst de enige locatie van de groep: er zit ook een hotel in Londen, in Cornwall, in Oxfordshire en Bristol. Maar liefst drie stuks in de Cotswolds dus!

Meer Cotswolds lees je in onze Best of.

Artist Residence Brighton