13 mei 2021, door Maartje

Marokko in huis halen? Goed idee, en de mensen van The Weavery weten hoe

13 mei 2021, door Maartje

Marokko in huis halen? Goed idee, en de mensen van The Weavery weten hoe

Weet je nog dat we het hadden over een uniek en inspirerend logeeradres in Amsterdam? The Weavery Amsterdam? Lees nog maar eens, dan begrijp je wat we bedoelen. Sowieso dus een heel goed idee, een nacht of twee bij The Weavery, maar een en ander wordt zo mogelijk nog net een beetje beter wanneer je weet dat het gros van wat je ziet - in elk geval de kleurrijke Marokkaanse smaakmakers in de kamers - te koop zijn. Gewoon, op de hoek van de B&B. De kleine shop is een dijk van een adres voor iedereen die óf op zoek is naar de welbekende (maar nog altijd mooie) Beni Ouarain kleden (die wit-met-zwarte strepen) óf voor - onze favoriet - originele handgeknoopte kleurrijke kleden die het, onder andere, waanzinnig doen in de kinderkamer.

En er is nieuws in town! Gezinsuitbreiding bij The Weavery: in de Pijp werd onlangs een tweede shop geopend, waar je aan het 'do it yourselven' slaat en je eigen kleed custom designed. 

The Weavery - Shop

The Weavery - Shop

De Happy Rugs noemen de mensen van The Weavery deze, en er kwam zelfs een aparte Kids Collectie op de site. Kijk, dat noemen we nu meedenken. Kleurrijke kleden in verschillende maten, maar daar moet je vooral over weten dat álles, maar dan ook echt alles, niet alleen ingekocht wordt in Marokko, maar dat Driss, van Marokkaanse afkomst, en Bettina, een Duitse, één op één schakelen met de heren en dames wevers in El Ksiba, een klein dorp aan de voet van het Atlas gebergte waar Driss geboren is. De instrueren de wevers daar, betalen ze een eerlijke prijs voor hun werk en, en dat is het leukste van het verhaal, ze inspirerende de Marokkaanse vakmensen om uit hun comfortzone te treden en originele kleden te weven die ze anders nooit zouden maken. Dat resulteert in een oprecht verrassende collectie in verschillende prijscategorieen én in hele trotse wevers. Die zul je zelf niet gaan spreken, maar Driss en Betina zijn vast niet te beroerd om je dankjewel door te brieven als ze weer in Marokko zijn. The Weavery

THE WEAVERY SHOP NUMBER TWO (CUSTOM DESIGN)

THE WEAVERY SHOP NUMBER TWO (CUSTOM DESIGN)

En toen liepen we ineens, zo plots als het maar zijn kan, tegen de etalage van The Weavery shop nummero twee aan. Op de openingsdag nog wel, dat kan haast geen toeval zijn. Een telepathische connectie, misschien. Anyways, hoera: gezinsuitbreiding voor The Weavery! En ja, ook dit feestje vieren we mee. Op hoekje Eerste van Der Helstraat slash Quellijnstraat is de tweede shop te vinden, inclusief de Marokkaanse dromen van vloerkleden die we van ze gewend zijn.

And oh, how we adore it. Want extra bonuspunten voor het concept van de shops. Hier kun je namelijk helemaal je eigen vloerkleed customizen. Zelf tussen duizend en één kleuren het perfecte kleurenpalet uitkiezen én urenlang twijfelen tussen wol, katoen of toch een (hypo-allergene) acrylic variant. De keuzes zijn eindeloos.