Curacao, Caraïben10 juni 2021, door Maartje

Met stip één van de fijnste hotels op Curaçao: Marriott Beach Resort Curaçao

Curacao, Caraïben, 10 juni 2021, door Maartje

Met stip één van de fijnste hotels op Curaçao: Marriott Beach Resort Curaçao

Over de perfecte vakantie gesproken: ga naar Curaçao en boek het Marriott Beach Resort Curaçao. De ultieme vakantie verzekerd, beloofd. Het kakelverse hotel opende onlangs de deuren en is wat ons betreft met stip gestegen naar het fijnste hotel van het eiland. Alles is er nieuw en fris en wat we te gek vonden, was het (horeca)personeel dat, zonder opdringerig te zijn, van je verblijf een cadeau maakt. Vriendelijk en vrolijk en na een dag kende het gros van hen onze namen. ‘Stukje’ thuiskomen hoor. Al staat ons huis niet aan zo'n prachtige baai en eten we thuis lang niet zo goed als bij het Marriott Beach Resort. But hey, you get the point.

Marriott Beach Resort Curaçao

Marriott Beach Resort Curaçao

Eerst even die locatie: op ongeveer 7 minuten rijden vanaf het vliegveld (fijn!) en echt net boven Willemstad (fijn!) ligt al jaren de Piscarera Baai. Een prqchtig stuk strand waar je voorheen niet echt kwam – of je moest op weekenddagen naar restaurant de Visserij gaan, daarover zo nog wat meer – omdat er verder eigenlijk niet echt iets was. Das war einmal: tegenwoordig is het de plek waar je incheckt bij het Marriott Beach Resort Curaçao en dat is, zo denken wij, precies wat je zou moeten doen. Ergo die eerder genoemde prachtige baai waarvan zo ongeveer het mooiste stuk nu privéstrand van het hotel is, ergo De Visserij, ons favoriete eilandrestaurant en ergo die perfecte uitvalsbasis in het midden van het eiland zodat je overal in mum van tijd bent. Kortom: pure winst.

Reserveer, als het even kan, een van de sea view kamers op de begane grond: dan wandel je dus zo vanuit je bed het strand op. Beter nog: dat gaat via je eigen privé’tuintje’ voor de deur zodat je altijd een eigen bedje onder de wuivende palmbomen hebt (een van de voordelen van het eiland: er staat bijna altijd een fijne windje, ook in de Piscadera Baai, en dat is wel zo fijn). Via dat strand hobbel je door naar het ontbijtbuffet dat zowel lekker als uitgebreid is en vooral de chefs paraat staan, is het feest: zij maken de lekkerste pannenkoeken en ei-gerechten.

Dat ontbijt eet je op het schaduwrijke terras (of binnen als je wil natuurlijk) dat op zijn beurt weer uitkijkt op het familiezwembad, toch echt wel het gezelligste zwembad van de twee zwembaden die het hotel kent: zoek je rust of wil je baantjes trekken, dan tuig je naar de  adults only pool – easy as that. Misschien een detail maar wat wij heel prettig (en slim gedaan) vonden, is dat het familie zwembad geen rechttoerechtaan bak met water is, maar een groot zwembad met een aantal ‘uitstulpingen’ waardoor je lekker je eigen mini pooltje op kunt zoeken. Aan de andere kant van dit zwembad vind je het kleine lunchrestaurant waar je later op de dag aan kunt schuiven (al hoeft dat iet per se: de Marriott staff loopt af en aan tussen restaurant, zwembaden en strand zodat het je aan niets ontbreekt (doe tussendoor ook de kaasballen vanaf je strandbedje! Klinkt misschien als ‘vet en veel’ maar dat is het niet en het is superlekker). Plus: lunchen aan het zwembad of op het strand met quesadillas is op en top vakantie, nietwaar?

Al is het vooral het diner dat de kroon spant: perfecte burgers en aan het eind van de week is de sushibar open. DOEN! Zitten doe je er aan de bar, aan een van de hoge tafels, in de knusse lage zitjes of in het middengedeelte dat uitkijkt over het zwembad en de zee – onmogelijk om geen leuk plekje te claimen. Vinden we belangrijk. Kom ik hier nog heel even terug op dat leuke personeel: dat tref je vooral hier, in de avonduren. Van die lui die onthouden wat je lekker vindt en die zonder dat je er om hoeft te vragen je wat extra’s en op maat brengt. Oke, nu kan een opvallende zwangere buik daar ook iets mee te maken hebben maar de horeca-kwaliteiten zijn sowieso helemaal check bij het Marriott Beach Resort Curaçao.

Nog even over alle waterpret rond het hotel: naast de twee zwembaden, eentje voor de hele familie (de gezelligste plek van het resort) en een adults only pool voor wie rust zoekt, en een privé strand pal voor de deur, staat aan de Piscadera baai, een pracht van een plek net boven Willemstad (locatie = 10 punten). Genoeg te doen dus maar weet dat de hotelconcierge met heel veel plezier allerhande uitjes voor je regelt: een boottocht naar Klein Curacao bijvoorbeeld, een snorkelroute of een potje duiken. 

 

Knappe jongen die zich het hotel uit weet te slepen, you get the point, maar doe het toch: er is zoveel leuks in de buurt. Zoals gezegd is de centrale locatie op nog geen 10 minuten rijden met de auto van Willemstad echt perfect en ook bij onze favoriete stranden, zowel richting Jan Thiel als naar het noorden, sta je in nog geen 15/20 minuten (Blauwbaai is zelfs maar 5 autominuten ver weg, ook echt een aanrader). 

Ook heel fijn: het – wat ons betreft – het allerlekkerste en leukste restaurant van het eiland vind je zelfs op loopafstand: De Visserij. Deze ooit ouderwetse, maar inmiddels keurig schone en gewoon hele fijn ‘visafslag’ serveert vis recht uit de zee en het is er immer gezellig. Je zit boven het water en aan het eind van de dag gaat de zon er onder, terwijl jij aan de verser dan verse tonijn, gamba’s en een koud biertje zit. We want more.

Oke dan, nog een klein beetje ‘more’: over een (heel) aantal niet te missen favorieten om te gaan eten op het eiland lees je hier: Barts Best of Curacao (for foodies).

De mooiste stranden? Hebben we ook.