Nederland, Amsterdam6 maart 2017, door Maartje

Martins Sporting Club Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 6 maart 2017, door Maartje

Martins Sporting Club Amsterdam

In Amsterdam opende Nederlands eerste vrouwvriendelijk, woest aantrekkelijke… Sportsbar. Je leest het goed: het tenenkrommende all American concept met gillende, flitsende TV-schermen, liters bier en kruisgrijpende, burgers stouwende mannen, maar dan in een nieuw jasje. Ha!

Martin’s Sporting Club heet de tent en hij zit in het voormalige Cooldown Café (de grote Cooldown, waar iedere ras- of import-Amsterdammer wel eens in de lampen heeft gehangen, or is it just me?). Een groot pand aan het toeristische Rembrandtplein. Klinkt op alle fronten onaantrekkelijk, nietwaar? Mis. Ten eerste dat niveau van onaantrekkelijkheid: Martin’s Sporting Club werd ingericht door horecaman bij uitstek Casper Reinders en zijn interieur partner in crime Thijs Murré. Twee mannen die een aantal van de meest aantrekkelijke zaken van de stad inrichtten zoals bijvoorbeeld restaurant Lion Noir. Bij Martin’s Sporting Club deden ze hun goed gelukte truc gewoon nog een keer.

barts-boekje-Martins

Ten tweede de bekende slechte, vette hap. Ook getackeld: op de menukaart staan inderdaad de bargerechten die je zou verwachten in een sportsbar maar dan Heel Erg Goed uitgevoerd. Burgers van smakelijk biologisch rundvlees, goed gevulde knapperige salades, eieren met spek in de ochtend, maar ook met avocado en de immens populaire pokébowls (sushi in een kommetje). Bovendien staan er meer dan een paar speciaal bieren op de tap, ook voor fijnproevers, en zijn de wijnen een strenge selectieprocedure ondergaan. Nog beter zijn de cocktails, opgesomd op een menu gemaakt door de mannen van cocktailbar Porum (klasse-shakers).

barts-boekje-Martins Sporting ClubDan de naam. Die komt van wijlen oprichter en eigenaar van de cooldown, Martin Vinke. Weduwe Vinke vond dat de nieuwe zaak iets moest worden ‘wat Martin mooi had gevonden’. Lief. Maar zij moest het ook mooi vinden. Het resultaat werd een knappe kroeg met een panoramisch uitzicht op het Rembrandtplein dat steeds aantrekkelijker wordt, zeker ook voor Amsterdammers, met sport op 75 inch schermen ( dat is gróót), de hele dag door maar overdag staat het geluid zacht of uit. facebook.com/martinssportingclub/