Italie, Puglia15 juli 2021, door Anne Abendroth

Stijlvolle B&B: Masseria Moroseta in Puglia, Italië

Italie, Puglia, 15 juli 2021, door Anne Abendroth

Stijlvolle B&B: Masseria Moroseta in Puglia, Italië

Puglia zou zomaar DE zomerbestemming van dit jaar kunnen zijn. Ok, dat was het vorig jaar ook stiekem al, maar toch. Italiaanse families wisten dit natuurlijk al jaren en reizen in de zomermaanden massaal af naar de Adriatische kust. Niet voor niets! De omgeving is beeldschoon, de (onontdekte) baaitje zijn legio en het eten is uitmuntend. En een van de meest leuke 'dingen' aan een vakantie in Puglia is dat je zomaar zou kunnen slapen in een van de vele stenen trulli huisjes (die ronde huisjes met puntdakjes, enkelvoud is trullu) of mooie masseria’s. En laten we er nou net weer eentje in die laatste categorie hebben ontdekt: een plaatje van een masseria. De naam? Masseria Moroseta.

 

Meer Puglia ontdekken? Hier komen ze hoor, de Parels van Puglia!

Masseria Moroseta

Masseria Moroseta

Als je, op weg naar Masseria Moroseta in Puglia, de Italiaanse landweggetjes oversteekt, die trouwens omgeven zijn door spectaculaire olijfbomen, vind je de witte stenen boerderij met een supermooi uitzicht over de zee en het prachtige witte stadje Ostuni, in de regio Apulië, Puglia. Bij het zien van de boerderij word je eigenlijk meteen ondergedompeld in de rust. Hallo vakantie! De boerderij telt zes slaapkamers met allemaal een kingsize bed en een eigen badkamer waar je je heerlijk kunt terugtrekken. But that’s not all. Want de verrassing van Masseria Moroseta is chef-kok Giorgia. Zij neemt je mee op een culinaire reis en niet aanschuiven is echt geen optie. Er is geen vast menu, maar er wordt wel gekookt met producten die op het terrein zelf te vinden zijn zoals de eigen olijfbomen, de moestuinen, de boomgaard en het kleine kippenhok. Alle gerechten zijn lokaal, biologisch en seizoensgebonden. En: je kunt ook kooklessen volgen. Hoe leuk!

Om je batterijen even helemaal op te laden, kun je deelnemen aan een yogales, lekker met je voeten in het water bungelen of leg jezelf in de watten in de spa. Sounds good, right? Juist. Als je net zo gek bent op deze toffe stek, dan hebben we goed nieuws! Moroseta Villas is een nieuw project dat geïnspireerd is op Masseria Moroseta. Hier hangt dezelfde fijne vibe, maar geniet je van meer vrijheid (lees: je eigen villa en doen geen staf om je op je wenken te bedienen). Toegegeven, is dat ook wel eens lekker.

Masseria Moroseta