Mexico, Tulum20 februari 2017, door Maartje

Maxa Camp Tulum Mexico

Mexico, Tulum, 20 februari 2017, door Maartje

Maxa Camp Tulum Mexico

In de categorie wistjedat: wist je dat je met TIX.nl een ticket naar Cancun kunt boeken vanaf 446 euro? En is geen grap - zojuist ingevoerd (en bijna, bijna geboekt): van 11 t/m 20 maart, een weekje, lekker, kost je om precies te zijn 476 euro. Een kleine 500 ballen. Dief van je eigen portemonnee.

barts-boekje-maxa camp 2

Moet je dus gewoon even doen, dat tripje, want dan kun je nog precies een paar nachten tukken bij Maxa Camp, een tijdelijk tenten- en camperkamp dat nog tot 1 april 2017 staat opgesteld aan het mooiste stukje strand van Tulum. Al het strand van Tulum is toch mooi? Ja, dat is wel waar, maar hier, aan dit stuk, is het dus nog net wat mooier dan mooi. Heus. Het is het deel wat je ook het Be Tulum hotel vindt, een favorietje. En Posada Margarita. Idem. En dichtbij ieders favoriet openluchtrestaurant Hartwood.

barts-boekje-1maxa camp 2

Afijn, daar dus, op het witter dan witte strand voor de azuur blauwe zee werd het Maxa Camp opgezet door een jonge club vrienden die hun Maxa Camp voor het eerst op poten (en wielen en stokken en aan touwen) zetten op in Burning Man in 2016. Dat was, uiteraard, een succes - volop zon, muziek, hippie vibes en goed (irritant knap) volk, wat wil een mens nog meer. Datzelfde kon best een stukje verderop nog een keer en Tulum, Mexico werd de plek. Van december 2016 tot 1 april 2017 staat het kamp en dat trekt de boel weer verder naar een nog nader te bepalen, vast wederom zonnig adres aan de kust. En Burning Man, dat ook.

barts-boekje-Maxa Camp 4

Wat te verwachten? Eerder opgesomd sommetje van volop zon, muziek, hippie vibes en goed (irritant knap) volk, plus dat niksaandehand hippie-chic stijltje in de inrichting, zowel in de te boeken tenten (met airco!) als in de campers (de roze camper hierboven is de receptie, hoe leuk), oprecht lekker maar eenvoudig eten (salades, flat bread, vers sap - alles is ook gewoon lekkerder on de Mexicaanse zon, it's a fact) en een algehele maak je vooral niet sappel-sfeer. Precies goed. Snel dus! Het kan nog heel even. Zien we elkaar daar. Hoop ik. Maxa Camp

Meer Tulum lees je hier: Tulum Mexico 
(ps. Naar Tulum vlieg je op Cancun, vanaf daar is het ruim een uur rijden met een taxi, net zolang met een shuttlebusje)