Meemaken bijzijn: pop-up restaurant Vespucci Amsterdam

Meemaken bijzijn: pop-up restaurant Vespucci Amsterdam

Als je dacht dat de tijd van de pop-ups wel een beetje over was, dan heb je het mis. Het verschil zit 'm er alleen in dat het woord 'pop-up' alleen niet langer alles is wat nodig is om succes te boeken (dat leek even wel zo te zijn, dachten ondernemers). Nee nee nee, de kracht van een 'goede pop-up' zit 'm in het eerste woord: goed moet het zijn. Alleen dan vliegen de postduiven uit en gaat de van woord-op-woord machine aan. Wat het geval is bij het jonge pop-up restaurant Vespucci in Amsterdam waar sinds begin mei 10 weken lang beter dan best gekookt en gezelliger dan gezellig getafeld wordt.

pop-up restaurant Vespucci Amsterdam

pop-up restaurant Vespucci Amsterdam

Reserveren doe je via Whatsapp (0625309520) en dan krijg je het exacte adres in Amsterdam West toegestuurd. De avond begin je met brood, want Vespucci doet alles klassiek-goed. Dat brood is gemaakt van 100 % Nederlandse granen, gebakken door Yoeri van bakkerij Ulmus. Daarna volgt het vier gangen menu (verrassing!) terwijl op de achtergrond van die lekkere eveneens classic vinyl platen spelen (een van de platen die we op Instagram voorbij zagen komen: Miles Away – Linkwood Family). Geen gedoe, gewoon heel erg fijn, zoals een avond uit hoort te zijn zeg maar.

De rest van de avond komen er van die uitgelezen seizoensgerechten op tafel, verrassingstijl. Bij ons was dat onder andere zeebaars met biet en dashi – en lékker!

Afsluiten doe je de avond met koffie van het ook al Amsterdamse, lokale Badeta koffielabel.