Nederland28 september 2021, door Maartje

Perfect vakantiehuis voor z’n achten: MEER B&B, Ouddorp

Nederland, 28 september 2021, door Maartje

Perfect vakantiehuis voor z’n achten: MEER B&B, Ouddorp

Rijd richting het zuiden van Zuid-Holland tot je denkt dat je niet verder kunt. Ga dan nóg een stukje verder en je bent in Ouddorp, ofwel het thuisfront van MEER B&B Ouddorp. Eigenaresse Karlijn volgde jaren geleden haar hart en verhuisde van de Randstad naar Ouddorp. Een gezin werd gesticht en een B&B opgezet met in het achterhoofd de wijsheid dat we altijd maar meer willen terwijl we ‘meer’ al hebben. De naam van de B&B was dan ook een no brainer en het resultaat smaakt naar, U voelt 'm aankomen: meer!

MEER B&B

MEER B&B

In de B&B vind je twee gezinskamers onder één dak, ieder met eigen entree. De ene kamer is zonnig geel en de andere kalmer groen. Over alles is nagedacht; zo is er geen tv, maar zijn er wel spelletjes zodat er meer focus op elkaar is. Altijd goed. De kamers beschikken verder over alles behalve een keuken, waardoor je uit eten moet (Maar wanneer is dat ooit een ‘moetje’ geweest? Precies). Slapen doe je met z’n allen, létterlijk, in een enorm bed met een breedte van bijna drie meter. Één en al gezelligheid, maar al die ruimte is natuurlijk ook fijn als je met zijn tweeën bent. Denk dus goed na wie je meeneemt. Maar dan hebben we het enkel en alleen nog maar over de B&B. There is more… (lees vooral verder!).

MEER Huis

MEER Huis

Per januari 2021 kwam daar MEER huisje bij, een woning vol hout en Dutch Design met plek voor acht personen. De tuin is zeshonderd vierkante meter groot en dit alles ligt op loopafstand van het strand. Wat wil je nog… meer?

In dit huis vind je (wel ;)) een heerlijke keuken (met eiland en bar) om aan te hangen. Een behoorlijke tafel waar evenveel mensen aan kunnen als in het huisje passen, een zithoek mét open haard voor in de winter en die zeshonderd vierkante meter tellende tuin (ook hier een haardje plus tafel en een lekkere lounge) voor tijdens de lente- en zomermaanden. Het huisje telt verder drie slaapkamers onder het puntdak. Hoe kunnen er dan acht mensen blijven tukken, you may think? Karlijn denkt in ‘gezellige’ oplossingen en ook dit vertrek kent, naast twee slaapkamers met ieder een tweepersoonsbed, een joekel van een vierpersoonsbed.

Net zoals in de B&B vind je ook hier geen televisie, maar wel een kast volgepropt met spellen. Verder staat er in de voortuin een klimtoestel voor het kroost en ook de blokkendoos mag thuis blijven. Aan werkelijk alles is er gedacht: tot aan de antieke koffiekopjes en filterkoffie aan toe, welke allemaal zijn weggewerkt in de terrazzo-style keuken.

En dan Ouddorp en omstreken ontdekken natuurlijk. Aan je linkerflank wijk je uit naar het strand van Goeree-Overflakkee en aan je rechterhand duik je het kleine (maar echt de moeite waard) Ouddorp centrum(pje) in. En als je er dan toch bent: Zierikzee en Middelburg zijn ook around the corner. 

Meer B&B