Nederland, Overijssel1 november 2021, door Barts Boekje

De favorieten van Barts Marije, onze Overijssel ambassadeur

Nederland, Overijssel, 1 november 2021, door Barts Boekje

De favorieten van Barts Marije, onze Overijssel ambassadeur

Marije? Overijssel Ambassadeur? Ja hoor! Lees hier maar even over Marije: team Bart. Ben je ook weer op de hoogte. En Marije houdt jou op haar beurt vanaf nu op de hoogte van het leukste van 'haar' Overijssel. Klik op haar naam om al Marije's artikelen te lezen en/of scroll hieronder naar een aantal absolute highlights in Overijssel.

De Kas van Kaat - Zwolle

De Kas van Kaat - Zwolle

Zoals ze het zelf zeggen: een biologisch-sociale onderneming. Met kwekerij, bakkerij en keuken.  Makkelijker: een toffe kas waar je heerlijk kunt lunchen, maar ook kunt bio-shoppen voor groente, brood, cosmetica en kruideniersartikelen. Voor de kids is er in de zomer een maisdoolhof en een pluktuin. En op hetzelfde terrein vind je een boerderij vol alpaca’s (stal herfte) die je niet wilt (en kan) missen.

De Kas van Kaat

 

Restaurant Buitenhuys - Heino

Restaurant Buitenhuys - Heino

Een oud all you can eat restaurant aan de rand van het dorpje Heino is in 2019 compleet omgetoverd tot een parel. Restaurant Buitenhuys met chefkok Niek van Leeuwen (die eerder voor The Jane werkte) is van harte welkom in het voorheen nogal stoffige restaurant. Stof maakte plaats voor een toffe plek (die ‘s’ lieten the peeps achterwegen) met écht goed eten. Onder het rieten dak van de zaak wordt behoorlijk goed gekookt: op de seizoensgebonden kaart staan ieder jaargetijde weer andere lekkernijen om tot een smaakvol vier- of vijfgangendiner te komen. En die geniet je in de sfeer van Buitenhuys, want van binnen is de boel totaal strak getrokken en dat hebben ze goed weten te doen.

Restaurant Buitenhuys 

 

By Mölle - Webshop + Natuurhuisjes in Dalfsen & Lemelerberg

By Mölle - Webshop + Natuurhuisjes in Dalfsen & Lemelerberg

Het woonlabel/webshop dat het concept slow living ademt, dat is By Mölle. Naast het label (By Mölle staat uiteraard in het lijstje favoriete duurzaam beddengoed in linnen uitvoeringen) verhuren ze twee ‘natuurhuisjes’ van Landschap Overijssel, die ingericht zijn met hun eigen collectie: ’t Witte Huis bij Dalfsen (een voormalig biljarthuisje op Landgoed De Horte) en de Lemelerberg Lodge op de Lemelerberg. Beide locaties zijn uiterst prachtig. De eerst genoemde heeft plek voor twee personen en de tweede locatie kan twee tot vijf man kwijt. Verder zijn beide stekkies voorzien van álles wat je nodig hebt, plus die heerlijke producten van By Mölle dus.

By Mölle

Vakantiepark Mölke - Zuna 

Vakantiepark Mölke - Zuna 

Direct aan de Regge ligt dit vakantiepark Mölke: vol boomhutten, cabins, wellness logdes & havententen. Wie voet zet op het terrein ruilt de dagelijkse sleur in voor een weekend of vakantie week lang slow living. Op dit kleinschalige vakantiepark staan genoeg vertrekken, de één nog leuker dan de ander. Favoriet hier is de boomhut. Vier meter in de lucht hangt het houten hutje en overnachten doe je er met een mannetje of vier á vijf. Binnen maak je gebruik van je eigen keuken en ook heb je je eigen badkamer. It’s a win. 

Op en om het park zelf is genoeg te doen: er is een gezellige streekwinkel op het terrein te vinden, een zwembad en met het zomerse weer trekt de hele bups naar het lokale strandje aan de Regge.

Mölke