Nederland, Overijssel5 april 2021, door Maartje

Verrassing: ONS BUITENHUIS voor een weekend met natuur én design

Nederland, Overijssel, 5 april 2021, door Maartje

Verrassing: ONS BUITENHUIS voor een weekend met natuur én design

Dat Nederland the bomb is, hebben we helemaal de laatste tijd weer herontdekt. Toch worden zelfs wij soms nog verrast. Zo blijkt het bos van Overijssel een uitstekende keus te zijn als je op zoek bent naar wat kalmte en groen. Meer dan uitstekend zelfs. Door de hoge bomen is het even zoeken naar deze stenen jarenzeventig­ bungalow, maar als je ’m hebt gevonden wil je niet meer weg. Voila: Ons Buitenhuis in Stegeren, je wil het. En je wil er blijven.

Is Ons Buitenhuis al vol? Kijk dan hier voor meer fijne huisjes in de natuur.

Ons Buitenhuis, Stegeren, Overijssel

Ons Buitenhuis, Stegeren, Overijssel

Eigenaren Ambra en Rick (o en stadspoes die ook heen- en weer reist) hebben hun eigen vintage designwinkel en dat zie je meteen. Het binnenkomsthalletje is al leuker dan menige zithoek. Loop door en je komt de strakke én gezellige woonkamer binnen met als eyecatcher de prachtige, zwevende houtkachel. Denk aan designmeubilair met een heerlijk moderne jarenvijftigstijl en veel Scandinavische invloeden. Simpel, strak, met donker hout en verder veel wit. De hele achterzijde van het huisje is een glazen schuifpui, en daar heb je dan meteen de tweede eyecatcher: het bos.

Lekker hygge

Lekker hygge

Hygge, die term uit Denemarken wat zoveel betekent als ‘gezellig’, ‘knus’, maar ook ‘kaarsen’. Je voelt het beter dan dat je het uit kan leggen en als je hygge wilt voelen, moet je gewoon even naar Ons Buitenhuis. Een megastrakke houtkachel en dan daarnaast een schapenwollen stoel waar je echt hebberig van wordt. Iedere ochtend weer vechten wie erop mag zitten (tip: ga dan niet ‘s ochtends voor iedereen koffiezetten, want dan ben je hem weer kwijt). Op de okergele bank met een boek is ook geen straf hoor.

Voor de thuiskoks is er genoeg apparatuur om mee te spelen, al wordt het wel snel een zooitje, want veel ruimte in de prachtige (kleine) keuken is er niet. Wel weer veel messing, worden we ook blij van. Er is een grote kast met borden, schalen, kommetjes en fijne koffiemokjes om alles helemaal instagrammable op uit te stallen, maar de drankglazen staan hier helaas een puntje achter. De wijnglazen mogen wel iets groter en een collectie bier- en whiskyglazen ontbreekt nog. Een kniesoor die hier te lang over loopt te mokken, maar he, we houden van een borrel en daar hoort een fijn glas bij.

Dat bos waar we het al eerder over hadden? Nou, dat loop je dus echt zo in. Eigenlijk voelt het vanaf het terras van Ons Buitenhuis al alsof je erin zit, maar voor de stappenteller toch fijn dat je vanaf je eigen doorstep je wandeling begint. Vogeltjes fluiten er vrolijk op los – anders wil je toch niet meer wakker worden? Oh, en we hebben nog niet eens iets gezegd over de hottub. Yep, die is er dus ook. Hij vraagt wel vrij veel werk (het duurt echt wel een goede zes uur om hem warm te krijgen) en hij is met z’n tweeën ruim gezegd knus. Maar wel met fairy lights en zo zoet.