Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 May 2019
  • 17-04-2019
  • Barts Groene Hoekje, Interieur

Method: schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten in knappe flessen

Method: schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten in knappe flessen

Schoonmaken is er eentje in de categorie 'nooit-leuk-om-aan-te-beginnen-maar-toch-fijn-als-het-weer-is-gedaan'. En dan gaan de meesten van ons aan goed aan de schrob met chloor en bleek, want that's the way to get dat huis schoon. In een tijd waarin we steeds duurzamer leven, gooien we nog steeds veel van deze toxics in de gootsteen of het riool. Maar dáár gaat nu verandering in komen. En wel in de vorm van knappe, gezellige en 100% gerecycleerd flessen ruikend naar lavendel, munt en bloemen.

Het eco-schoonmaakmerk 'Method' roept heel Nederland dit voorjaar om af te kikken van toxics en een nieuwe verslaving te omarmen: de ‘clean high’. Klinkt leuk, is goed en dus doen wij daar graag aan mee. Want naast vervuiling zijn die scherpe chloorgeur en prikkende ogen gewoon ook helemaal niet goed voor ons. We kunnen nu heel veel onderzoeken en cijfers gaan opnoemen, maar geloof ons want wij zijn er even ingedoken - er zitten genoeg schadelijke stoffen in schoonmaakmiddelen waardoor je deze direct buiten zet.

Method

Ja, dit is een samenwerking met Method, goed gespot, maar truth be told: deze knappe fles staat al in onze badkamer sinds ik bevallen ben van Vito en de kraamhulp hamerde op 3 x per dag een schone plee. Ik viel in eerste instantie voor de verpakking en het gebruiksgemak maar werd fan van zijn werking, en dat ben ik nog steeds. Bovendien is Method ook nog eens milieuvriendelijk. Win-win-win-win (looks + werking + handig + mileuvriendelijk) noemen we dat...

 

Uit één van die onderzoeken blijkt trouwens ook dat zeven op de tien Nederlanders wel denkt dat chloor slecht is voor mens en milieu maar het, desondanks, toch gebruikt. De geur van chloor- of bleeklucht associëren we met een schoon huis en dáár moet dus verandering in komen. In plaats van de schoonmaakmiddelen te verstoppen in het gootsteenkastje kun je die van Method gewoon in het zicht zetten. Ze zien er zo gezellig uit dat je bijna zin krijgt om aan die schoonmaak te beginnen (nee, oké - overdreven. Maar je snap 'm). Tot slot ook niet onbelangrijk, het is betaalbaar. Glas-, douche-, keukenreiniger; allemaal €2,99.

Exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn, methodhome.nl.