17 april 2019, door Milou Verbeke

Method: schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten in knappe flessen

17 april 2019, door Milou Verbeke

Method: schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten in knappe flessen

Het eco-schoonmaakmerk 'Method' roept heel Nederland dit voorjaar om af te kikken van toxics en een nieuwe verslaving te omarmen: de ‘clean high’. Klinkt leuk, is goed en dus doen wij daar graag aan mee. Want naast vervuiling zijn die scherpe chloorgeur en prikkende ogen gewoon ook helemaal niet goed voor ons. We kunnen nu heel veel onderzoeken en cijfers gaan opnoemen, maar geloof ons want wij zijn er even ingedoken - er zitten genoeg schadelijke stoffen in schoonmaakmiddelen waardoor je deze direct buiten zet.

Method

Method

Ja, dit is een samenwerking met Method, goed gespot, maar truth be told: deze knappe fles staat al in onze badkamer sinds ik bevallen ben van Vito en de kraamhulp hamerde op 3 x per dag een schone plee. Ik viel in eerste instantie voor de verpakking en het gebruiksgemak maar werd fan van zijn werking, en dat ben ik nog steeds. Bovendien is Method ook nog eens milieuvriendelijk. Win-win-win-win (looks + werking + handig + mileuvriendelijk) noemen we dat…

 

Uit één van die onderzoeken blijkt trouwens ook dat zeven op de tien Nederlanders wel denkt dat chloor slecht is voor mens en milieu maar het, desondanks, toch gebruikt. De geur van chloor- of bleeklucht associëren we met een schoon huis en dáár moet dus verandering in komen. In plaats van de schoonmaakmiddelen te verstoppen in het gootsteenkastje kun je die van Method gewoon in het zicht zetten. Ze zien er zo gezellig uit dat je bijna zin krijgt om aan die schoonmaak te beginnen (nee, oké – overdreven. Maar je snap ‘m). Tot slot ook niet onbelangrijk, het is betaalbaar. Glas-, douche-, keukenreiniger; allemaal €2,99.

Exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn, methodhome.nl.