Nederland, Limburg17 augustus 2018, door Barts Boekje

Mini break vlakbij Maastricht: Buitengoed de Gaard

Nederland, Limburg, 17 augustus 2018, door Barts Boekje

Mini break vlakbij Maastricht: Buitengoed de Gaard

We maken er geen geheim van dat je ons wakker kunt maken voor een spontaan stedentripje, maar pas écht ontspannen is het als we ver weg van vanalles zitten. En dat zit je, bij Buitengoed de Gaard. Ok, Roermond is om de hoek en ons allerliefste Maastricht ligt op een kleine drie kwartier rijden, maar hier kom je vooral om heerlijk niks te hoeven. En voor een flinke portie buitenlucht.

Buitengoed de Gaard

Buitengoed de Gaard

Buitengoed de Gaard bestaat uit een stijlvolle oude boerderij, waar gastvrouw Anja met haar gezin woont. Samen met haar man Bas doet ze er alles aan om de gasten volledig in de watten te leggen. Een persoonlijk kaartje, verse vlaai bij aankomst en de kindjes mogen helpen bij het voeren van de knuffelgeiten. Vinden we lief. Aan de rand van het weiland staan een aantal pipowagens waar je kunt overnachten in een bedstee. Klinkt knus, is het ook. En toch: wij krijgen altijd een beetje de kriebels van deze hutjes op wielen, maar dat komt ook door de naam. Noem ons verwend, maar wij vinden dit soort wagens alleen leuk op de Parade dus die slaan we even over.

En dat zit je, bij Buitengoed de Gaard. Ok, Roermond is om de hoek en ons allerliefste Maastricht ligt op een kleine drie kwartier rijden, maar hier kom je vooral om heerlijk niks te hoeven. En voor een flinke portie buitenlucht.

Gelukkig is er ook een gezellig huisje waar je met z’n zessen prima kunt vertoeven. Met hele kleine kinderen is deze omgebouwde kiosk iets minder geschikt, vanwege de doodenge wenteltrap naar het torenkamertje. Met iets ouder kroost zit je hier heerlijk. Het huisje heeft een fijne woonkamer en een badkamer met ligbad. Een bad op pootjes nog wel, dus dan heb je ons hart gestolen. Buiten staat een serieuze hot tub waar je ook hartje winter (juist!) lekker in kunt dobberen. Moet je wel even een uurtje of wat voor stoken, maar de beloning is dan ook groot na het harde werken. Je hebt de tijd, het is vakantie.

Dat over het landgoed. Dé reden om een weekend naar het zuiden af te reizen is wat ons betreft echt de omgeving. Gemeente Leudal is namelijk Limburg op haar mooist, een uitgestrekt natuurgebied waar het ieder seizoen prachtig is. Dit landschap verveelt nooit, beloofd.

x Jorien

Foto’s via MaandagDaandag en Melissa Drost