19 april 2014, door Barts Boekje

Creëer je minivakantie in eigen tuin

19 april 2014, door Barts Boekje

Creëer je minivakantie in eigen tuin

We love vakanties. Punt. Maar we houden ook héél erg van thuisblijven. Hoewel het echt wel fijn is om af en toe even de boel achter je te laten, is het ook in eigen land vaak prima vertoeven. Wat zeggen we, in eigen tuin! Hoewel het altijd maar de vraag is wanneer de zomer echt begint, zijn er altijd wel een paar mooie weken waarin we kunnen genieten van onze eigen tuin. Wel key dat je tuin picobello in orde is, er een beetje knap bijstaat en het onkruid niet tot onder de vensterbank komt. Daarom delen wij een aantal tips voor een minivakantie in eigen tuin.

Zorg voor een knappe zithoek

Zorg voor een knappe zithoek

Een gezellige tuin kan natuurlijk niet zonder gezellige zithoek. Zorg er daarom dus ook voor dat je een tuinset aanschaft waarop je niet alleen heerlijk kunt liggen, maar ook actief in kunt zitten. Stel dat je dan vrienden op bezoek krijgt, dan hoef je in ieder geval niet onderuitgezakt op je bank te hangen. Met een mooie tuinset kun je de tuin makkelijk een uitnodigende en gezellige sfeer geven.  Want laten we eerlijk zijn, je hebt toch ook niet alleen een bankstel in je woonkamer staan? Zorg er dus voor dat je de boel ook een beetje aangekleed wordt met wat leuke accessoires. Vaasje hier, kussentje daar, kunstwerk in de hoek: je kleedt je tuin makkelijker aan dan je denkt.

Maak je eigen buitenkeuken

Maak je eigen buitenkeuken

Sta jij het liefst uren in de keuken? Dan is een buitenkeuken de ultieme goal voor de zomer. Nu hoef je echt niet een volledige keuken aan te laten leggen, met een bbq en een tafeltje met je kookspullen erop kom je al heel ver. Omdat een gezellige middag in de tuin niet compleet is zonder een drankje, is het ook leuk om een koelbox te vullen met koude drankjes: staat leuk en scheelt heen en weer geloop naar de koelkast. Om er ook voor te zorgen dat je wat schaduw hebt, is een parasol ook geen overbodige luxe. Helemaal op het heetst van de dag, is het wel prettig dat je af en toe even wat verkoeling op kunt zoeken, voordat je straks zo rood bent als een kreeft.

Regel een zwembad voor wat verkoeling

Regel een zwembad voor wat verkoeling

Hoe fijn is het om ook af en toe even een duik te kunnen nemen in het zwembad? Nu snappen we ook wel dat je niet direct een enorm zwembad opzet. Een klein (opblaasbaar) poedelbadje already does the job. Vaak is het alleen al fijn om even met je blote voeten in het koude water te kunnen staan. Dus mocht je deze zomer thuis blijven, dan is het zeker de moeite waard om je tuin eens flink onder handen te nemen, zodat jullie hier gezellig kunnen zitten tijdens de zomermaanden.