Leren over mobiliteit doe je bij Move Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 8 mei 2023, door Tessel Horsting

Leren over mobiliteit doe je bij Move Amsterdam

Move Amsterdam is dé plek waar al je zintuigen in beweging worden gezet, je leert er alles over mobiliteit. Voor de kinderen is er de Mobility Experience, hier leren ze van alles over het onderwerp. Maar de zintuigen worden ook zeker in beweging gezet bij Restaurant Wils en Wils Bakery Café, waar heerlijke geuren uit de keuken van Joris Bijdendijk komen. En bij de Ride Out vind je misschien wel je nieuwe racefiets. Move is een unieke verzamelplek waar mobiliteit, kunst, educatie én gastronomie bij elkaar komen. Er zijn verschillende tentoonstellingen te zien en workshops te volgen. En dit alles is te vinden in het pand naast het Olympisch Stadion, waar wel écht wordt gezweet (pick your battles). Leuk voor de kids, maar ook zeker leuk voor de niet-kids. Dus hup, op de fiets naar Move Amsterdam.

Mobility experience

Mobility experience

Voor een middagbesteding met het gezin die nét even wat anders is dan rondbazuinen in het park of speeltuin, is de Mobility Experience de uitkomst. Deze activiteit is voor de nieuwsgierige kids in de leeftijd van 8 tot 14 jaar en is interactief, uitdagend én educatief. In uiteenlopende thema’s wordt er kennis gemaakt met het onderwerp duurzaamheid, ontdek je de rol van mobiliteit in de toekomst en speel je interactieve games. Van Formule 1 racen tot een wedstrijd op de razendsnelle sprintbaan. Daar sla je de plank niet snel mee mis. De Mobility Experience is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Tickets zijn te krijg via de website en kosten €7.50.

Restaurant wils & wils bakery cafe

Restaurant wils & wils bakery cafe

Move Amsterdam is de thuisbasis voor Wils Bakery Café en Restaurant Wils, beiden onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk. Bij Wils Bakery Café wordt het ambacht van een bakkerij gecombineerd met de gezelligheid van een Franse bistro. Ideaal om neer te strijken voor een hapje of een drankje als je net bij de Mobility Experience bent geweest.

Restaurant Wils brengt een ode aan het vuur (toepasselijk, met uitzicht op het Olympisch Stadion) en heeft een heerlijk dakterras waar je letterlijk en figuurlijk op hoog niveau kunt genieten van het eten uit de keuken van Joris Bijdendijk. De bijzondere culinaire belevenis is bekroond met een Michelinster, dat belooft veel goeds!

Meer parels weten voor een avond dineren? Check onze lijst over de nieuwe restaurants in Amsterdam, dan ben je er als de kippen bij!

Ride out

Ride out

De Ride Out is het ideale toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar een racefiets, stadsfiets of hippe bakfiets. Topmerken als Cervélo, Veloretti en Urban Arrow zijn er te vinden. Voor advies onder het genot van een kop koffie ben je hier aan het goede adres. Daarnaast kun je aansluiten bij één van de vele georganiseerde ritten om met gelijkgestemden je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Move organiseert regelmatig te gekke evenementen (hou onze weekendtips in de gaten), je kunt er terecht voor een goed maal en wellicht kom je ook wel thuis met een nieuwe fiets, waarmee je door de straten van Amsterdam kunt racen. En dat allemaal onder één dak.

Move Amsterdam.