2 juni 2017, door Maartje

MYOMY Positive Icons

2 juni 2017, door Maartje

MYOMY Positive Icons

Het leuke aan schrijven voor Barts Groene Boekje is het ontdekken van de inspirerende verhalen áchter de tentjes, plekjes en merken waarover we schrijven. Steeds vaker zit er namelijk een toffe do-good-gedachte achter een concept. Daar worden we (als in: jullie lezers en wij schrijvers) toch blij van? Voor de tassenliefhebbers schreven we onlangs een mooi lijstje van mooie merken die mooie dingen doen voor de planeet. De do-gooders van tassenland. Kies maar gerust voor een van deze merken. Dan loop je een stuk trotser met je tas over je arm.

Een van deze do-gooders is het Nederlandse merk MYOMY. Na tien jaar aan het merk, wat zich inzet voor een beter leven voor de makers van de tassen en hun families, gebouwd te hebben (lees: hier en daar wat opgeslokt te worden door regelgeving en zakelijk geneuzel), werd het tijd om de oorspronkelijke waarden opnieuw te onderzoeken. Bijdragen aan een betere wereld. En toen kwam het inzicht dat ze dat als merk wel kunnen blijven doen, maar met de eigenaren van de tassen erbij is de impact uiteraard nog veel groter. En tja, waarom klein doen wanneer het groot kan?

Barts-Boekje-myomy tassenMet de campagne “Positive Icons” wil MYOMY mensen aansporen om verschil te maken. Met kleine inspanning kun je al bijdragen aan een betere wereld. Door iets te doen voor een ander of je geld daar uit te geven waar het bijdraagt aan iets goeds. De campagne bestaat uit twee delen. Aan de ene kant is er de expositie die 8 gebruikers en 8 makers van de tassen laat zien en op welk vlak zij bijdragen aan een betere wereld. En de andere kant is er de challenge waarin je met jouw stukje goodness onder andere een reis naar India kunt winnen. Willen we! Fotootje maken, verhaaltje schrijven en duimen maar. En dat we op deze manier elkaar mogen inspireren om meer en meer moois te doen voor elkaar. Want daar worden we blij van, toch?

Op de website van MYOMY lees je alles over de campagne, waar de expo te zien valt en hoe de challenge precies werkt. Tot 18 juni kun je de expositie bezichtigen op het Naarden Foto Festival en kun je, als je er dan toch bent, een nieuwe tas meepikken op de sample sale.