Nederland, Amsterdam20 augustus 2019, door Maartje

Nacho-mania bij Parakeet Amsterdam West

Nederland, Amsterdam, 20 augustus 2019, door Maartje

Nacho-mania bij Parakeet Amsterdam West

Let's nacho the night away! Het is alweer twee (of is het alweer drie? of vier?) weken geleden dat ik enthousiaste appjes kreeg van J.: "Er zit een nieuw tentje bij ons in de straat, op de plek van Par Hasard, vandaag voor het eerst open en het is zoooo leuk!". En wat had ze gelijk, Miss J.! Het nieuwe Parakeet Amsterdam op een gezellige hoek in een rustige woonwijk in Amsterdam is precies dat lekkere supertje waar de buurt zin in had, niet ver van Spaghetteria. De Italiaanse trek was dus al gecoverd, en nu is er ook geen gebrek meer aan nacho's en cocktails. Hai Parakeet Amsterdam, good to have you.

Parakeet Amsterdam

Parakeet Amsterdam

Mexicaans in Amsterdam West, met een dikke vette focus op, nouja, op de borrel eigenlijk. De cocktails zijn ontzettend on fleek (tip top in orde dus) en verder zijn het met name de krakerige Mexicaanse verse gemaakte chips met dips die hoge ogen gooien. Dat is dan meteen ook eigenlijk alles wat ze serveren: nachoschotels. Maar dan wel van het goede soort. Wij, en dan bedoel ik niet alleen wij hier op Barts Boekje HQ, zijn namelijk verzot op de Mexicaanse chips maar in Amsterdam is het vaak armoe troef wat betreft de kwaliteit. Tot voor kort mochten we vooral graag aanschuiven bij Harlem in de Haarlemmerstraat als we niet te stoppen trek hadden in nacho’s, maar vanaf nu fietsen we door naar de Douwes Dekkerstraat waar Parakeet huishoudt.

Waar? Op de plek waar voorheen frietzaak-plus Par Hasard zat. Niet dat het slecht gaat met de Limburgse frietbakkers hoor! Allerminst, alleen ze verkasten van de Douwes Dekkerstraat naar het Hoofddorpplein. Is dat ook weer uit de wereld.

Er zijn vier nachoschotels te bestellen, vernoemd naar de Amsterdamse parken waar de naamgever van de zaak, de parkiet, zomaar eens rond zou kunnen hangen. Zo is er de Vondel, Erasmus, Wester en Sarphati. En verder is het eenvoudige: kies je voor nacho’s met vlees (het idee is dat je een schotel ook als volledig avondmaal kunt bestellen), of voor vega. Van die eerst zijn er drie opties: pulled pork voor de Vondel, 9-hour beef chili voor de Sarphati en sweet & spicy chipotle chicken bij de Erasmus. De Wester is vega waarbij het vlees wordt vervangen door gekruide bloemkool. Bij alle schotels krijg je zure room, rode salsa, guacamole, kaas, sla en koriander, alles apart (fijn voor koriander-haters maar nacho-lovers zoals ondergetekende). Je kunt een kleine (€ 9) of grote portie (€ 15) bestellen. NB: klein is al behoorlijk groot. Wat beterft de cocktails: de Parakeet Sangria is een (zomers) blijvertje.