27 september 2019, door Maartje

Naïf Care

27 september 2019, door Maartje

Naïf Care

Het is anno 2019, 2020 alweer bij, schier onmogelijk dat je als Nederlanders, en al helemaal als Nederlander met kinderen, nog nooit van Naif hebt gehoord. Onmogelijk. Het sympathieke Haagse beautymerk dat begon als een natuurlijke, zachte verzorgingslijn voor baby’s is inmiddels een begrip waar een mens niet omheen kan en wil. Basta. En hoewel die natuurlijke (all vegan) superzachter, verzorgende lijn voor baby's nog steeds key is, is Naif Care inmiddels veel (veel!) meer dan alleen dat.

Naif Care

Naif Care

Veel meer? Mais oui! Naast de babylijn (daarover zometeen nog meer hoor, wacht maar) is er namelijk ook Naif Care voor volwassenen. Shampoo en Conditioner, Bodylotion en meer met de bekende (verrukkelijke!) Naif geur en de pure verzorging die niet alleen lekker is voor de kleinste billetjes, maar ook voor die van jezelf.

Dat klinkt wellicht een beetje overdreven – en gek – maar als je er een seconde over na denkt, dan is het juíst  helemaal zo gek niet. Zachte, onbevangen huidjes verdienen de meest voorzichtige zorg, maar waarom jezelf ook niet pamperen?

BathBombs

BathBombs

Afijn, Mini zal je nu en later dankbaar zijn als je er voor kiest om geen oh zo zoet ogende maar stiekem niet zo fris (lees: synthetische troep) zijnde billencrème, shampoo of zonnebrand loopt te smeren. En jij jezelf ook.

And the story continues… Naif heeft ook de babylijn uitgebreid met een keur aan fijne producten. Wij zijn hier groot fan van de bruistabletten. Nee nee, geen bruisballen zoals die van bijvoorbeeld de HEMA die ontploffen in bad: daar zitten heel veel schadelijke stoffen in, vandaar die ontploffing. Nee, de Naif tabletten (het lijkt een beetje op een vaatwastablet), de Naif Bath Bombs, zijn zoals alles van Naif ingetogen en hebben de kenmerkende Naif geur. De mini is vind het net toveren (dat hoofdje!) en wij (papa en mama) zijn blij want eigenlijk een product dat onze badder-FOMO heeft verdreven (ons bad staat 4 hoog in het centrum van Amsterdam en daardoor is de waterdruk belabberd en hebben we nooit schuim. Wat nu dus ok is, want we hebben bruis. Ha!

Leuk detail, het merk is opgericht door twee papa’s die zich in 2013 toen ze kinderen kregen verbaasden dat zelfs in babyverzorgingsproducten schadelijke stoffen zaten.

Enfin, het skincaremerk is – je snapt het al – een enorme hit en Naïf kreeg zo veel vraag naar meer, dat ze blijven uitbreiden. Het concept blijft altijd hetzelfde: een ongecompliceerde lijn van verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten en zonder vervuilende stoffen die verrukkelijk ruikt.

De ingrediënten klinken soms nog wat angstaanjagend vinden we. Stearamidopropyl? Behentrimonium Chloride? En zo kunnen we er nog wel wat opnoemen. Maar goed, als ze ons verzekeren dat het veilig is… Op de website staat in begrijpbare taal wat voor ingrediënten er wel en niet in Naïf gebruikt wordt. Je ziet er ook het no-nonsense assortiment. Zo hebben ze geen 6 verschillende soorten shampoos, maar gewoon eentje. Want een shampoo moet goed zijn voor alle haartypen is de Naïf filosofie. Dito voor de gezichtscrème, douchegel en bodylotion. Mogen we nog een suggestie doen? Zonnebrand voor (het gezicht van) de mama’s.

Naïf Care