Italie, Sud Tirol9 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Getaway naar de bergen: Nancy’s Holiday Homes in het Italiaanse Rasen-Antholz, Zuid-Tirol

Italie, Sud Tirol, 9 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Getaway naar de bergen: Nancy’s Holiday Homes in het Italiaanse Rasen-Antholz, Zuid-Tirol

Nancy's Holiday Homes in Antholz Mittertal/Anterselva Mezzo (Zuid-Tirol, Italië) is naast de perfecte uitvalsbasis (middenin het Antholz-Rasen gebied) ook een meer dan knappe plek om je vakantie te vieren. Er zijn verschillende soorten accommodaties: Canadese houten huisjes (echt uit Canada!), snazzy appartementen in het groene hotel, traditionele Alpine chalets en meer moderne cabins (al is cabin hier niet het goede woord; meer een loft-vibe, maar dan als onderdeel van de heuvel aan de ene kant en een glazen pui aan de andere kant, waardoor je er én knus bij zit én uitzicht hebt over de natuur). Alle gasten kunnen ook gebruik maken van het Romaanse zwembad, de cocktailbar en op vrijwel ieder moment van de dag schenkt Nancy zelf een heerlijke cappuccino voor je in.

 

Tips voor leuks en actiefs in de buurt vind je hier.

Nancy's Holiday Home

Nancy's Holiday Home

Zoals we al zeiden: bij Nancy zit je er goed bij. In de accommodaties zelf, zeker (daarover hieronder nog wat meer), maar ook door de locatie in Rasen-Antholz. Patsboem in het midden van de vallei, en dus eigenlijk overal vlakbij. Je kunt vanaf het terrein al verschillende wandelingen beginnen, of je bent zo bij de Antholzersee/Lago di Anterselva, Toblacher See. Ook ligt het aan een (geasfalteerde) fietsroute, waardoor je makkelijk de Pustertal kunt verkennen. Gezellige dorpjes als Niederdorf, Olang en Toblach zijn ook op een koprol (oké, max 20 minuten rijden) afstand. Op tien minuutjes vind je ook de liften die je naar Kronplatz brengen: in de zomer voor een hike, in de winter voor een goed potje skiën.

Echt de perfecte plek voor outdoorsy mensen die overdag lekker actief willen zijn, maar niet willen inleveren op luxe en knapheid.

Soorten chalets en huisjes

Soorten chalets en huisjes

Er zijn vier verschillende soorten huisjes/appartementen bij Nancy, dus vast voor ieder wel iets naar zijn/haar gading. In het groene hotel vind je diverse flats voor twee t/m zes personen, perfect voor met de familie of een clubje vrienden. Ze komen met een slaapkamer (of twee), badkamer, keuken, woonkamer en zelfs een balkon. Knap gedaan ook trouwens: het groene hotel is vrij modern, maar past alsnog helemaal in het landschap. Dat het compleet groen is geschilderd, zal daar vast mee te maken hebben, maar toch. Ook binnen is het net anders dan je zou verwachten van een berghotel. Het is moderner, met eigentijdse meubelen in de bar en mooie tegels op de grond.

Lui die toch meer traditioneel zijn gewired doen er goed aan om de Canadese chalets te boeken. Nancy’s vader is Canada-fan, vandaar dat er drie over zijn gehaald (ja, echt vanuit Canada) en nu bij Nancy in het Italiaanse Zuid-Tirol staan. Vanaf twee t/m zes personen ook, alles erop en eraan, inclusief een zonnig terras én openhaard voor de winterse maanden.

 

Het derde smaakje zijn de sjieke chalets in het midden van Nancy’s stukje vallei. Echt zo’n alpine look, op z’n eigentijds. Hier kun je met z’n tweeen of vieren terecht (en natuurlijk heb je ook hier een keuken, living en eigen terras.

De nieuwste edities (juli 2023) zijn de moderne chalets aan de zijkanten van het park (het is niet echt een park, maar bij gebrek aan een beter woord) en je hebt hier de meeste privacy en extra’s. Een infra-rood zitje in de badkamer bijvoorbeeld, voor na het hiken en het skiën. In de tuin (twee chalets zitten trouwens aan de kleine stroom die langs Nancy’s gaat) heb je een jacuzzi en een moderne vuurplaats. Binnen heb je een heerlijk groot bed, een joekel van een badkamer (wel met raam naar de slaapkamer, dat was even wennen), een keuken en kleine eethoek. ‘s Ochtends wordt het ontbijt in de gang neergezet en kun je bellen als je klaar bent voor je vers gezette bakkie.

Going the extra mile

Going the extra mile

Going the extra mile vinden we bijna een understatement. Werkelijk overal is aan gedacht: je ontbijt wordt tot aan de deur (of zelf in de hal) gebracht, je kunt bellen wanneer je klaar bent voor een kopje koffie, ook tot aan de deur bezorgd. Fondue service hebben ze zelfs, en dan krijg je echt 100 punten. Er is nog een zwembad, een trust bar (dan kun je dus altijd nog iets te drinken pakken, en gewoon eerlijk betalen), een sauna, fitness en yoga ruimte. Mis je toch iets (bijna niet voor te stellen hoor), dan is Nancy er voor je al andere vragen en verzoeken.

Een dikke, dikke aanrader voor alle seizoenen.

Nancy’s Holiday Homes