Nederland, Rotterdam13 juni 2017, door Maartje

Nationale Tapas Week 2017 – 12-18 juni 2017

Nederland, Rotterdam, 13 juni 2017, door Maartje

Nationale Tapas Week 2017 – 12-18 juni 2017

Ola, ola, haal die Spaanse zomerjurk maar uit je kast want het is bijna Wereld Tapas Dag! 15 juni wel te verstaan, en dat gaat gepaard met een Nationale Tapas Week (12-18 juni 2017). Deze hele week zal in het teken staan van hét culinaire hoogstandje van Spanje, de tapa. Verschillende restaurants en wijnbars in Nederland doen mee met dit Spaanse festijn en serveren tijdens deze week speciale tapasgerechten, of hebben zelfs een speciaal tapasmenu. Zo heeft 21 Pinchot in de Markthal van Rotterdam een speciale proeverij van pinchos (5 stuks voor €12,- of 10 stuks voor €20,-) of schuif aan bij onze persoonlijk Rotterdamse favoriet Destino voor bijvoorbeeld berenjeans (auberginebeignets) en calamaris. O, en ook Amsterdamse favoriet Pikoteo is van de Spaanse partij. Olé.

Ir de tapas, wat vrij vertaald zoveel betekent als tapassen, gebruiken de Spanjaarden als werkwoord voor het manoeuvreren tussen verschillende tapasbars waar ze genieten van een klein eetlustopwekkend hapje met een alcoholische versnapering on the side. Wat ons betreft hoeft dat echter niet bij dat kleine hapje te blijven en combineren we gewoon al die lekkere hapjes tot hoofdmaaltijd, wat jullie?

En het Spaanse fiesta stopt niet bij alleen tapas, want er doen ook wijnbars mee. Ha! Bijvoorbeeld VinVin in Utrecht, beste wijnbar van 2016 waar je de echte verhalen achter de wijn te horen krijgt. Of het mooie Stuyvesant wijnlokaal in Amsterdam, waar je deze week ook een Spaanse tapas plank bij je wijn kunt bestellen. Vamos!