27 april 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke skincare: abbeyLAB, recht uit de kruidentuin van de abdij

27 april 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke skincare: abbeyLAB, recht uit de kruidentuin van de abdij

Handen omhoog wie wél van een fijne, natuurlijke huidverzorging houdt maar niet van een hoop gedoe en gesmeer. De natuurlijke verzorgingsproducten van abbeyLAB zouden zomaar je ding kunnen zijn. De ingrediënten komen recht uit de kruidentuin van de abdij van Postel. De planten en kruiden én de receptuur komen dankzij de kennis van broeder Guy, die gediplomeerd herborist en kruidenverwerker is. Natuurlijke skincare op z’n puurst.

abbeyLAB

abbeyLAB

Bewondering hebben we voor vrouwen die veel weten over huidverzorging. Waar je welke creme moet smeren. Hoe je je huid moet reinigen en voeden. Maar… wij zijn niet een van die vrouwen. Wassen met water, een dagcrème en klaar. Easy does it. Of niet eigenlijk. Want dat easy komt met soms een wat droge, soms een wat oneffen of soms een extra rimpeltje hier en daar. En dat vinden we dan ook weer niet prettig. Anyway – we worden wat lang van stof – goed reinigen en smeren geloven we zeker wel in. En ook in natuurlijke skincare. Maar dus niet van gedoe.

Het skincare merk abbeyLAB maakt down to earth en van de earth verzorgingsproducten. Broeder Guy van de abdij groeit, laat bloeien en oogst de fijnste kruiden en planten die je huid goed doen. Kruiden, planten, bloemen en essentiële oliën van de hoogste kwaliteit worden gebruikt voor de producten van abbeyLAB. Onnatuurlijke toevoegingen mogen weg blijven. Hierdoor kan het even wennen zijn om abbeyLAB te gebruiken. De producten zijn geen jaren houdbaar, ze geuren mild en hebben een basic verpakking. De werking daarentegen is easy en na een week testen durven wij te zeggen: heerlijk!

Voor de basis verzorging heeft abbeyLAB ‘the essential care set’. En die vinden wij heerlijk. Een olie om je huid makkelijk te reinigen. Plus een hydraterende spray en miracle oil om je huid te voeden. En klaar is Bart. Deze set is in grote verpakking maar ook in reisverpakking verkrijgbaar. Waarbij je alle drie de items voor een klein prijsje kunt uitproberen. Of nog kleiner in testervorm. De calendula relief rub schijnt een zegen te zijn voor kleine huisprobleempjes. De Ghassoul is een klei met vulkanische eigenschappen voor een goede, anti-bacteriële reiniging. En zo zijn er nog 5 producten met natuurlijke wellness voor je huid. Wat een prachtige abdijtuin toch allemaal voor moois kan geven, niet?

abbeyLAB