30 januari 2023, door Tessel Horsting

5x natuurlijke en duurzame producten voor in de badkamer

30 januari 2023, door Tessel Horsting

5x natuurlijke en duurzame producten voor in de badkamer

Het begin van het nieuwe jaar staat compleet in het teken van gezonder eten, minder drinken (ons niet gezien hoor), meer genieten, een nieuwe hobby beginnen, structuur creëren of je sportroutine oppakken. Alles komt voorbij, maar bij Barts Boekje gebruiken we de goede voornemens liever om duurzamere keuzes te maken in het interieur.

Waar we beginnen? In de badkamer natuurlijk. Met deze tips heb je in een handomdraai een badkamer met mooie natuurlijke producten, goed voor jou en voor de planeet.

Plastic? Nee dankje

Plastic? Nee dankje

De eerste stap is om zo min mogelijk plastic verpakkingen en producten in je badkamer te gebruiken. Dit lijkt misschien een uitdaging, maar steeds meer merken hebben plasticvrije verpakkingen of maken gebruik van PCR plastic. We horen je al denken, PCR plastic? Gaan we even uitleggen: Dit is post-consumer plastic, wat betekent dat deze verpakkingen worden gemaakt van plastic wat al eerder gebruikt is. Ben je hier benieuwd naar? Neem dan vooral een kijkje bij Nourished. Zij hebben namelijk de allerfijnste duurzame cleansing soap bars gemaakt met geuren waar je neus niet aan voorbij loopt. Deze plastic vrije scrub, body wash en cleans bars vervangen je liquid body wash, scrub en cleansers. Zo bespaar je niet alleen op verpakking, maar ook op ruimte en geld. De producten van Nourished zijn clean & green wat betekent dat ze goed zijn voor jou en de planeet.

Gezond gebid & een frisse adem

Gezond gebid & een frisse adem

Een tandenborstel, we hebben er (als het goed is) allemaal een in onze badkamer. Bijna alle tandenborstels zijn helaas gemaakt van plastic. Een mooi alternatief is een bamboe tandenborstel met vegan houtskool haartjes. Een tip van ons, voeg een koperen tongschraper toe aan je mondverzorging routine. Er leven maar liefst 20 miljoen bacteriën op je tong en volgens de Ayurvedische geneeswijze is dit een hele belangrijke stap in je mondverzorging routine. Wanneer doe je dat? Als je wakker bent geworden (nog voordat je een slok water hebt gedronken) is het eerste wat je doet het schrapen of schoonmaken van je tong. Op deze manier spoel je geen gifstoffen je lichaam in en stimuleer je zachtjes je organen. De tong wordt namelijk gezien als de toegangspoort voor je organen en wanneer je deze zachtjes schraapt en schoonmaakt zullen je organen ontwaken en dat draagt bij aan een goede spijsvertering. Dat wordt schrapen!

Liefde voor je oksels

Liefde voor je oksels

De deodorant die je op dit moment dagelijks onder je oksel sprayt, smeert of rolt zit waarschijnlijk vol met heftige ingrediënten die je zweetklieren verstoppen, niet fijn. Kies daarom voor een effectieve natuurlijke aluminium vrije deodorant. Deze smeer je op je huid en bevat anti-bacteriële ingrediënten welke ervoor zorgen dat je zweetgeur geneutraliseerd wordt. Een andere fijne eigenschap van een natuurlijke deo, is dat deze je zweetklieren niet verstopt en je lichaam hierdoor haar afvalstoffen goed kwijt kan. Zweten is namelijk iets goeds en hoort bij ons lichaam, hoe vervelend het soms ook kan zijn!

Duurzame wattenstaafjes

Duurzame wattenstaafjes

Oren schoonmaken of een make-up vlekje verwijderen met een wattenstaafje? Dan ben je niet de enige, dit doen vele met een wattenstaafje die je na één keer gebruiken de prullenbak in gooit. Zonde en alles behalve duurzaam. Ga daarom voor een herbruikbaar wattenstaafje van LastSwab. Dit merk heeft twee fijne herbruikbare wattenstaafjes ontwikkeld, namelijk 1 voor je oren en de ander heeft een fijn puntje waardoor het verwijderen van ongewenste make-up een makkie is. De herbruikbare wattenstaafjes kun je gewoon schoonmaken met een beetje water en zeep, ideaal.
Super makkelijk in gebruik en het scheelt echt 100+ wattenstaafjes per jaar. Win-win situatie dus!

Wasbare reinigingsdoekjes

Wasbare reinigingsdoekjes

Say what?! Ja naast de herbruikbare wattenstaafjes zijn er ook hele fijne herbruikbare reinigingsdoekjes. Deze katoenen doekjes maak je vochtig met lauw water en vervolgens kun je zoals gebruikelijk je make-up ermee verwijderen. Klaar met gebruiken? Heel easy: je kunt de reinigingsdoekjes uitwassen, waardoor je deze gewoon weer opnieuw kunt gebruiken. Veel duurzamer dan al die wegwerpdoekjes.

Met al deze tips kom je er echt wel met je goede voornemers en heb je je badkamer een mooie detox gegeven. Wil je meer duurzame swaps ontdekken en heb je geen zin om uren te zoeken, neem dan een kijkje bij Nourished. Hier vind je alle natuurlijke, duurzame en eco-friendly producten die jij je maar kunt wensen. Van tandenborstels tot foundations tot aluminium vrije deodorant. Dit is je online groene drogist, promise.