31 maart 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke 18-in-één zeep met een wereldverbeterend geurtje: Dr. Bronner’s

31 maart 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke 18-in-één zeep met een wereldverbeterend geurtje: Dr. Bronner’s

Soms hoor je het verhaal van een merk waar je meteen zó van onder de indruk bent. Je voelt ‘m al aankomen, door het “levensverhaal” van Dr. Bronner’s werden we zo geraakt. Je kent ze vast, de flessen natuurlijke 18-in-één zeep in fijne geurtjes met het vrolijke etiket waar heel veel tekst op staat. Het merk heeft een wereldverbeterende kern. Een vleugje activistisch zelfs. We are All-One or None is de belangrijkste boodschap. En we like it.

Dr. Bronner

Dr. Bronner

Het verhaal begint bij zeepmaker opa Bronner die met een indrukwekkend verhaal over de Tweede Wereldoorlog en een rauwe start in zijn nieuwe thuisland Amerika, op zeepkisten zijn ideeën voor een mooiere wereld stond te verkondigen. Als dank voor het luisteren naar de ideologische verhalen, deelde hij flesjes zeep uit. Deze werden zo populair dat hij de kern van zijn ideeën op de flessen liet afdrukken. En tot op heden staan deze “geboden” van opa Bronner op de flessen. Zeker de moeite waard om eens voor te gaan zitten en goed te lezen. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de kleinzoons van de Bronner-familie. Die nog steeds vechten voor de idealen waar het merk uit geboren is. En ook de nodige indrukwekkende en grappige verhalen kunnen vertellen (zoals zichzelf in een metalen kooi laten opsluiten voor The White House met enkele wietplanten voor een hemp-protest).

Dr. Bronner’s zeep en meer

Dr. Bronner’s zeep en meer

Het begon allemaal bij zeep. En dat is nog steeds het grootste deel waar het Dr. B’s assortiment uit bestaat. Pure, biologische en fairtrade zeep. Geen rotzooi en vooral ook geen slechte invloed op mens, dier en planeet. Want We are All-One, weet je nog? Het leuke aan Dr. Bronner’s zeep is zo multifunctioneel als je maar bedenken kan. Ok drinken zouden we je niet aanraden. maar verder? Je gezicht, lijf, haren en handen wassen. In je bad doen, jezelf mee scheren, je tanden mee poetsen (echt? ze zegt het.) en mee stomen. De vaat, je kleding, je huis, ramen en toilet mee schoonmaken. Fruit en groenten mee wassen. En doe de hond dan meteen ook mee. En als laatste als spray tegen insecten in je huis of op planten. En dat allemaal uit zo’n klein vrolijk flesje zeep.

Fan

Fan

Dat we van de vloeibare zeep houden is vanzelfsprekend. In klein formaat zit hij steevast in onze reiskit. En als grootformaat staat hij op het aanrecht om vanallesennogwat mee te wassen. Ook hebben ze blokzeep, tandpasta (die niet naar zeep smaakt, scheerschuim, kokosolie en meer. Onze favoriet du moment is de hand sanitizer. Al vermoeden we dat deze momenteel veelal is uitverkocht.
Sinds het horen van het verhaal vanDr. Bronner’s zijn we fan. Een merk dat zich met zo veel drijfkracht en liefde inzet voor een mooiere wereld. En ondertussen ook nog fijne producten levert. Every time you spend money, you’re casting a vote for the kind of world you want. En bij Dr. Bronner’s is dat een hele mooie wereld.