Nederland, Arnhem7 juni 2023, door Tessel Horsting

Natuurwijn sippen bij Vivian Sauvage in Arnhem

Nederland, Arnhem, 7 juni 2023, door Tessel Horsting

Natuurwijn sippen bij Vivian Sauvage in Arnhem

Dat de natuurwijn barretjes in Amsterdam overal tevoorschijn komen is inmiddels de normaalste gang van zaken. Buiten de randstad is dit echter minder het geval, maar langzaam maar zeker komen ook in andere steden de natuurwijn barretjes tevoorschijn. Zo ook in Arnhem. Waar we eerder al schreven over waar je terecht kunt voor lunch, schrijven we nu waar je terecht kunt voor een goed glas natuurwijn. Dat kan namelijk bij Vivian Sauvage op de Klarestraat, dé plek voor de (natuur)wijnliefhebber in Arnhem.

Vivian Sauvage

Vivian Sauvage

De eigenaren van Vivian Sauvage zijn Maaike en Mike uit Londen, waar de natuurwijn scene zich steeds verder en verder ontwikkelde en ook zij verliefd werden op de wijnen. Na vele tastings en tripjes naar Frankrijk en Berlijn werd het tijd voor de volgende stap: een eigen wijnbar en bottle shop. Ze waren toe aan een rustiger leven met de twee dochters die ze hebben en kwamen uit in Arnhem. Vivian is alles wat je verwacht van een natuurwijnbar: een inrichting die je meteen mee naar huis wilt nemen, de mooiste en lekkerste flessen wijn en snacks die precies zijn wat je nodig hebt als je aan je eerste glas begint.

Wat valt er te verwachten bij Vivian?

Wat valt er te verwachten bij Vivian?

Allereerst is het een bottle shop dus: alle wijnen die ze verkopen komen van kleine wijnproducenten in Europa en zijn allemaal te koop in de winkel. Naast de shop kun je er donderdag van 12.00 tot 18.00 uur terecht en vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur voor wijn en wat snacks die per dag kunnen verschillen. En ook het eten wat er te krijgen is, is van lokale producenten waar zo min mogelijk aan toegevoegd is. Zo is er vaak brood van Bar Hotel Karel, die heerlijke zuurdesembroden en cinnamon buns bakt voor bij de koffie. Stukje bij beetje blijft Vivian Sauvage zich uitbreiden, eentje om in de gaten te houden dus!

Vivian Sauvage

 

 

Meer weten over Arnhem? Dat kan hier!