Nederland, Amsterdam13 juni 2019, door Barts Boekje

Nieuw! NAZKA in De Pijp Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 13 juni 2019, door Barts Boekje

Nieuw! NAZKA in De Pijp Amsterdam

Tadaaa. Ja, nu echt. Het nieuwe NAZKA heeft haar deuren geopend in De Pijp. Naja de deuren staan open en je kan er eten vanaf zaterdag 22 juni. Och, weer zo'n leuk tentje erbij in De Pijp, net als die Matcha Mafia waar we het al over hadden (voor uw groene bakje pleur). Nazka ja, van die tekeningen in het zand in Peru (geogliefen genaamd). Je raadt het al, de keuken bij NAZKA is Peruaans. Peruaanse fine dining om preciezer te zijn. Onze verwachtingen stijgen tot grote hoogtes, dat begrijp je.

NAZKA

NAZKA

First things first: voorop staat dat we vinden dat de Peruaanse keuken meer aandacht verdient (hallo, het land verbouwt meer dan 4000 soorten aardappels, hulde). Het is een soort ondergeschoven kindje (keukentje) en dat is écht zó zónde. De veelzijdige Peruaanse keuken staat in Zuid-Amerika al bekend als fantastisch en verrassend. Maar daar hebben we hier in Nederland vooralsnog niet veel aan. Met de komst van steeds meer Peruaanse restaurants zien we gelukkig wel verandering, zo ook met de komst van NAZKA.

 

En dan hebben we het niet over ‘schuif maar op een bordje en hap slik weg’.

Een voorproefje van dit restaurant deed ons goed. Het restaurant was bijna helemaal af toen we daar mochten aanschuiven. Deze muurschildering (op rechts) maakte veel indruk! Het zitgedeelte had nog geen Peru feeling, de details ontbraken (nog). Een echte ceviche classico ontbrak niet. Deze mochten we proeven van de kaart van NAZKA in Amsterdam. Daarnaast waren er gerechten zoals Tacu Tacu (loving the name), Lomo Saltado en een Peruvian Mess toe. Een total mess met smaak dan wel (goddelijk). De gerechten zijn verfijnd en hebben een creatieve twist. En toen waren we er nog niet. Wat dacht je. De kaart toont namelijk ook Chinese en Japanse invloeden, die zijn er ook in Peru. We zeiden niet voor niets veelzijdig. De eigenaren Raul Lansink en Christian Motte (chef) kunnen niet wachten om de ongedwongen latin vibe aan het publiek te tonen. En gelukkig waren wij al verrast met het menu. Vis, veel vis, gecombineerd met goede wijnen. Zeggen we nooit nee tegen. Weet dus wat je kunt verwachten als je daar gaat eten. Nee zeggen hoef je de hele avond niet te doen.

Restaurant NAZKA