Nederland, Amsterdam22 augustus 2022, door Gili Papier

Culinair feestje bij restaurant NELA in Valley op de Amsterdamse Zuidas

Nederland, Amsterdam, 22 augustus 2022, door Gili Papier

Culinair feestje bij restaurant NELA in Valley op de Amsterdamse Zuidas

NELA...Is het een vrouw, een mythologisch of een berucht persoon? No sir, NELA is hét restaurant in het prachtige gebouw 'Valley' op de Amsterdamse Zuidas. De naam NELA betekent puur in iedere vorm. Dat klopt ook wel, want men werkt met de allerbeste ingrediënten, die direct worden ingekocht bij de bron. Het interieur en servies zijn gemaakt van natuurlijke en onbewerkte (pure!) materialen. Alle serviesfetisjisten komen ook aan hun trekken, want ieder bordje of schoteltje is vakkundig door een Nederlandse designer ontworpen.

 

In de keuken staan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller achter de pannen (en nee - niet Geller van de kromme lepels - wink wink). Je kunt deze topchefs kennen van onder andere Izakaya, The Duchess of Mr. Porter (Amsterdam), waar ze aan het roer stonden. Een vleugje Israël en een snufje India, die de chefs verwerken in het menu...kortom een nieuwkomer die het bezoeken waard is.

Fikkie stoken?

Fikkie stoken?

De menukaart is een afspiegeling van seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur. Wat je kunt verwachten? Lavash (dit is een flinterdun deeg ‘krokantje’ met sesamzaad), steak tartare met langoustine, op hete kolen klaargemaakte artisjok of de ‘longest chilli’: een pittige vis in een chilipeper – en deze is very very hot hot hot. Wat maakt dit alles nou zo bijzonder? Door middel van het hoge vuur worden de ingrediënten snel dichtgeschroeid, waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur en smaak. En dat, lieve mensen, doen ze bij NELA toch een potje góed.

Knap restaurant van binnen en van buiten

Knap restaurant van binnen en van buiten

Dat je niet eventjes aan NELA voorbijloopt, komt ook door het knappe design van het architectonische gebouw ‘Valley’, dat een modern kunstwerk op zich is. NELA zelf is een oase van licht met natuurlijke kleuren en materialen zoals wol, hout, metaal en steen. Een combinatie die totaal zen aanvoelt, maar toch ook een edgy randje heeft...love it.

Wil je alleen aan een cocktail nippen met wat lekkere bites? Dan kan dit ook aan de bar in het midden van het restaurant. Maar blijf gewoon wat langer, zodat je de Zuidas kunt bewonderen vanuit kosmopolitische hoogte en waan je eventjes in Londen, New York of Shanghai. Dat kan allemaal bij het pareltje aan de Zuidas. NELA, we komen terug..