Nederland, Haarlem27 november 2019, door Jorien Thijs

Net open en nu al een hit: Nes71 in Haarlem

Nederland, Haarlem, 27 november 2019, door Jorien Thijs

Net open en nu al een hit: Nes71 in Haarlem

Wat doe je als je vers in Haarlem woont en het concept ‘lopend een koffietje halen’ mist? Dan neem je het heft in eigen handen en open je zelf een horecazaak, om de hoek van je huis. Ari en Sanne deden het en krijgen een big thank you van iedereen in Haarlem Noord. Nes71 is de langverwachte koffiebar in de - je voelde 'm al aankomen - Van Nesstraat.

Nes71

Nes71

Maandenlang gonsden de geruchten over een nieuwe koffiebar in de Van Nesstraat. Reikhalzend werd uitgekeken naar de komst van een plek in de buurt waar je altijd kunt aanwaaien voor een bakkie en een kletspraatje. Het speculeren begon en na een fikse verbouwing is het pandje tegenover de banketbakkerij in nu eindelijk open. Nes71 werd de plek gedoopt en fijn dat het er is. Je huiskamer buiten de deur.

Nes71 zit op een hoek en daar houden we van, hoekpandjes. Er komt een klein maar fijn terras in de zomer, maar binnen is het nu al heerlijk toeven. Meest knusse plek is de hoekbank voorin de zaak, maar ook de hoge krukken aan het raam en de grote leestafel achterin nodigen uit voor koffie met een krantje. Treat yourself en bestel een vegan baksel van Bakkers Bakery of een stuk appel-notentaart van overbuur Soeteman. Klein puntje van opbouwende kritiek: wij opten voor een andere boon op de machine. Extra punten daarentegen voor de sympathieke eigenaren en de vrolijke service. Welkom in de buurt Nes71.

Nes71