Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2019
  • 12-03-2019
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid, Eten & drinken

New Dutch Cuisine bij 101 Gowrie

New Dutch Cuisine bij 101 Gowrie

We houden best van een Hollandse hap. En dan hebben we het niet over een stamppot boerenkool (is lekker, maar dat maken we gewoon thuis. In principe). We hebben het over eten geïnspireerd op de Nederlandse eetcultuur en lokale ingrediënten. Dat staat centraal bij 101 Gowrie. En dat valt onder de mooie naam New Dutch Cuisine. Ouderwets meets nieuwerwets dus. Als je een bord eten bestelt dan kan je typisch Nederlandse ingrediënten verwachten (lees makreel, kaas of bietjes), maar dan gecombineerd met nieuwe smaken. Én het wordt in een modern jasje gepresenteerd op je bord. Aan tafel!

101 Gowrie

De jonge Alex Haupt (hij is geboren in 1991, dus ja, hij valt ab-so-luut onder de noemer jong) is geboren in Australië aan de 101 Gowrie street in Sydney. In Australië heeft ie veel ervaring opgedaan als chef. Sinds 2014 kan je 'm tegenkomen in de straten van Amsterdam. En in de avonduren dus in restaurant 101 Gowrie. Hier cheft ie de sterren van de hemel en maakt ie zijn variaties op de Nederlandse cuisine.

Je kan er 's avonds terecht voor een 5-gangen diner. En voor de lunch geniet je van een 4-gangen lunch. Laat dat je niet afschrikken! De sfeer is relaxed, ongedwongen en informeel.  Het menu is vast maar wisselt wel regelmatig. Zo wordt er gekookt met groenten uit het seizoen. Een Australiër die zijn kijk op de Nederlandse keuken op je bord presenteert: zeker het proberen waard!
www.101gowrie.com