• 21 June 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
21 June 2018
  • 08-09-2017
  • Amsterdam, Amsterdam West, Nieuw

Nieuw: Bar Bateau Amsterdam

Nieuw: Bar Bateau Amsterdam

Hadden we al eens verteld dat we houden van van die ongecompliceerde adressen? Van die plekken waar je heen gaat en waar het gewoon fijn is, de bediening vriendelijk en alert (en vooral niet met zichzelf bezig maar met jou), het interieur verzorgd en aantrekkelijk maar heus niet perse de boventoon voert en waar je, als het even kan meerdere malen per week neer zakt, net zo vaak tot het personeel je begint te herkennen (oke, tegen die tijd is het weer tijd voor een nieuwe, soms).

Barts-Boekje-bar bateau

Welnu, de Spaarndammerbuurt, om de hoek van het Westerpark, is zo'n buurt waar dit kan. Nee: waar dit soort zaken hoort.

En gelukkig is er een nieuwe in de categorie: Bar Bateau is de naam ('je mag me bootje noemen') en Bar Bateau Amsterdam huist in een lach hoekpand aan het begin van de Spaarndammerstraat in Amsterdam West-Centrum. De zaak is eigenlijk een espresso- en wijnbar, een simpel gerecht per dagdeel voor erbij. Geen fratsen, gewoon goed en lekker en gezellig. Dat scheelt. Een tikke Frans is het er wel: die eenvoudige gerechten zijn bijvoorbeeld een quiche, een tosti, taart voor bij de koffie en kaas voor bij de borrel.

beeld via @paroolstadsgids en @leah7791