Nederland, Rotterdam24 mei 2018, door Maartje

Nieuw: De With Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 24 mei 2018, door Maartje

Nieuw: De With Rotterdam

Herinnert u het piepkleine zaakje waar de Amsterdamse-Rotterdammer Pim zijn eerste Ter Marsch-concept begon, Ter Marsch & Co? Dat werd een keihard succes, zoveel is zeker, en dus kwam er een tweede zaak aan de overkant van de straat, in de immer gezellige Witte de With om precies te zijn, Café Ter Marsch genaamd. Vervolgens kwam een tijdelijke stek in het hart van Amsterdam (die helemaal niet zo tijdelijk lijkt te zijn, helemaal niet erg vinden we), zijn er inmiddels plannen voor een Ter Marsch & Co® in Parijs (!) en mocht Café Ter Marsch plaats maken voor een nieuw concept: De With. Dat laatste is nu een feit en de nieuwe bar & grill op de Witte de Withstraat lijkt een fijne.

De With

De With

Maar… ‘We laten niemand in de steak!’, zo leest het persbericht van De With. Met daarin meteen een o zo lollig bruggetje naar de plannen van De With: Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Ofwel: voor een goed stuk vlees (van zevende generatie slagersfamilie De Jong & Vader) van de houtskoolgrill moeten we vanaf nu naar de With. Want een ongedwongen sfeer, Rotterdamse humor en goed gastheerschap is allerminst bijzaak – vinden we fijn.

Al blijft kwaliteit het hoogste goed. Die wordt gewaarborgd door chef Olaf Oldenburg die zijn ding eerder deed bij Arzak*** (Spanje) en het Rijks* (Amsterdam).

Al blijft kwaliteit het hoogste goed. Die wordt gewaarborgd door chef Olaf Oldenburg die zijn ding eerder deed bij Arzak*** (Spanje) en het Rijks* (Amsterdam).

Zijn specialisme? Gerechten van de houtskoolgrill en de Big Green Egg. Want het lekkerst. Vlees dus, maar ook voor wie liever een licht maal blieft is er volop te kiezen: vis uiteraard maar met de barbecue krijgen ook de seizoensgroenten de perfecte gering. Die lichtrokerige smaak, daar kan geen gasstel tegenop.  

Een terras is er ook en de andere liefde van team Ter Marsch @ Co, cocktails, komt uitgebreid aan bod. Net als wijnen en een fiks assortiment (speciaal)bieren.