25 juni 2020, door Yfke Voorbij

Nieuw: Het pop-up rooftop restaurant Fontein in Rotterdam 

25 juni 2020, door Yfke Voorbij

Nieuw: Het pop-up rooftop restaurant Fontein in Rotterdam 

We vallen in herhaling, dat weten we zelf ook wel, maar het is zo verdomde fijn dat we gewoon blijven jubelen: Sun is out! En ook in Roffa weten ze als geen ander hoe om te gaan met dat stralende Hollandse zomerweer.

Want als je al een dijk van een restaurant hebt, en de optie om daar een verdieping in de open lucht bovenop te gooien, dan doe je dat natuurlijk. Zo geschiede bij het Rotterdamse restaurant Fontein: deze zomer kun je bij die luitjes terecht voor een té heerlijk pop-up rooftop restaurant op de tiende etage van een voormalige Shell-gebouw waar je mag gaan genieten van een overheerlijk vijfgangenverrassingsmenu. En de naam? Tja, vrij logisch: Fontein Rooftop.

 

Fontein Rooftop

Fontein Rooftop

Tien verdiepingen de lucht in en je bent er… Fontein Rooftop waar het uitzicht over Roffa kort gezegd waanzinnig is: je kijkt uit over de Coolsingel en op het Hofplein. Binnen? Dan word je voor je met je ogen kunt knipperen een lekkere gin-tonic in je handen gedrukt; stap een van een feestavond.

Toplocatie check. Drankje check. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. Het menu is een vijfgangenverassingsmenu van Fonteins chef Ronald Koolmees. Verrassings, ja, dus we kunnen hier lang en kort lullen, maar dat jij hetzelfde krijgt als waar wij van smikkelden, is uitgesloten. Het menu wisselt iedere week en niet zomaar een beetje: de boel wordt echt lekker omgegooid. Houden we van. En zo kun je nog eens een keertje vaker gaan ;-).

 

 

Vijfgangenverrassingsmenu

Vijfgangenverrassingsmenu

Oke oke, toch even opscheppen over wat wij voor onze neuzen kregen: het begon met een amuse van crème van doperwt met aarde van zwarte olijf en doperwtscheut, ging verder met een perfecte op de huid gebakken harder met een bitterblokje van bouchot mosselen, gestoofde venkel, rouille en saus van kreeft met half zongedroogde tomatenpolenta, crème van courgette en basilicum,  baba ganoush en uienringen, waarna er nog meer overheerlijke gerechten werden uitgeserveerd en we eindigde met een taartje van zandkoekjesdeeg, lemoncurd, framboos, karnemelkijs, en frambozenkrokantjes.

 

Fontein Rooftop