Nederland, Rotterdam31 oktober 2019, door Maartje

Nieuw in Rotterdam: chic slapen bij Hotel The Slaak Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 31 oktober 2019, door Maartje

Nieuw in Rotterdam: chic slapen bij Hotel The Slaak Rotterdam

Het duurde even, maar dan hebbie ook wat (uitleg: Hotel The Slaak Rotterdam liep een jaar vertraging op). Is oke want ze zijn open hoor, de deuren van Rotterdams jongste hotel The Slaak. Eén voet over de drempel en je weet: hier is het feestje. Alles in het hotel oogt als om door een ringetje te halen maar onze tongen sleepten volledig over de grond bij het zien van de waanzinnig mooie gouden bar op de begane grond. Avondje doorhalen iemand? En dan dus naar boven, want we hebben het hier niet over een knappe bar maar over, juist, HOTEL The Slaak. In Rotterdam. Dus.

Hotel The Slaak Rotterdam

Hotel The Slaak Rotterdam

Binnen riekt een en ander een tikkie naar de jaren ’50. Je weet wel, toen de kleuren allemaal nét iets vergrijst waren (zo mooi), de vormen rond en vloeiend, en de materialen tijdloos en kwalitatief. Dat is ook helemaal niet zo gek want in 1952 was de redactie van de krant ‘Het Vrije Volk’ nog druk aan het tikken op deze locatie. Aha.

Het hotel telt maar liefst 74 kamers, een (dijk van een) restaurant, een bar (we waren er niet weg te meppen) en twee sfeervolle zalen voor meetings & events. Vinden die je het hotel in Kralingen-Crooswijk waar je – goh, hoe toevallig – allemaal vreselijk leuke (nieuwe) zaken vind. Hier een voorzetje: 8 x nieuw in Rotterdam. Al wil je het hotel dus eigenlijk helemaal niet uit. Echt niet.

Niet in de minste plaats vanwege restaurant & bar Didot34. Funfact: het restaurant is vernoemd naar het lettertype van de vroegere krant. Vinden we een mooie vondst. De keuken is een internationale en ook alles wat in het restaurant op tafel komt is bedoeld om te delen. Bekend recept, zijn we nog lang niet zat.

Uit de speakers komt – we houden de jaren 50 vibe er lekker in bij bij Didot 34 – heerlijke jazzy easy listening. Precies zoals we het graag hebben in een hotel. Dat voert The Slaak nog wat verder door: om de haverklap worden er (te leuke!) ‘Jazz34’ Nights, ‘On the Records’ Vinyl Sessions en een ‘Sunday Brunch’ georganiseerd. Zoek je ons, dan zitten we bij The Slaak.

Reserveer Hotel The Slaak Rotterdam