Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 06-06-2019
  • Amsterdam West, Barts Groene Hoekje, Eten & drinken

Nieuw en gezond in Amsterdam West: Ginger & Gems Amsterdam

Nieuw en gezond in Amsterdam West: Ginger & Gems Amsterdam

Je moet er van houden hoor, van gember, dat begrijpen we wel. Maar voor wie in lichte of meerdere mate wel van een vleugje gember houdt - mét de gratis bijgeleverde gezondheidsvoordelen natuurlijk: deze nieuwe in Amsterdam West is leuk! Nét open op de Bilderdijkstraat. Een heuse gemberboetiek. Of ginger boutique op z’n chics. Ginger & Gems Amsterdam serveert ontbijt en lunch met een tikje gember. Wij houden er van.

Ginger & Gems Amsterdam

Onderweg van A naar B in Amsterdam namen we een ongewone afslag. En plots viel ons oog op die wel erg goede kleur muur in een hoekpandje op de Bilderdijkstraat. Hey, een nieuw tentje. Fiets weg gezet en ja hoor. Nét open. Of eigenlijk officieel een paar dagen later pas. In een gezellig babbeltje met eigenaren X en Y (Sorry sorry! Jullie namen vergaten we even!) kregen we het verhaal van Ginger & Gems te horen: Gember is gezond en lekker. Wisten we al. Het werd duizenden jaren geleden al gebruikt in Zuid-Oost Azië en mee de wereld over genomen door de Austronesiërs. Ah. Wat ze toen al wisten, was dat de gezondheidsvoordelen van gember plenty zijn. Het wondermiddeltje gaat heel goed in heel veel gerechten, drankjes en smeersels, dus waarom daar geen speciaal zaakje in Amsterdam voor openen? Croissantjes gember citrus marmelade, smoothie bowls, sandwiches kaas met gember mango piccalilly, salade bowls, pompoen gembersoep - alles lekker? Ginger lattes, gemberthee, juices met gember... Het enige drankje waar geen gember in komt is koffie (gelukkig, dat lijkt ons namelijk jak). Van doorslaan met gember wordt niemand blij. Verder is alles op de menukaart het proberen waard. Neem op weg naar huis nog een in house gemaakt potje gembersmeersel of -drankje mee, geeft je hele week meteen een tinkelende twist.

Oja, en die gems: ze verkopen ook nog wat sieraden bij Ginger & Gems. Omdat het zo lekker bekt met die gember natuurlijk. We got it.

Ginger & Gems - Bilderdijkstraat 202 Amsterdam