Frankrijk, Parijs22 november 2017, door Maartje

Nieuw: Hotel Des Grands Boulevards Parijs

Frankrijk, Parijs, 22 november 2017, door Maartje

Nieuw: Hotel Des Grands Boulevards Parijs

Als het aankomt op steden, dan doen we niet aan monogamie. We hebben ons hart immers allang verpacht aan ons eigen Amsterdam maar zijn ieder jaar ook weer aantal keer head over heels op New York. En op Antwerpen zijn we ook en Parijs... Aaah, Parijs... Want oude liefde roest niet.

Over die laatste stad gesproken: daar openende de laatste tijd weer een aantal parels van hotels. Het Hoxton natuurlijk, Hotel Habituel, nog een paar maar daarover lees je in het boek Little Escapes 2, net over de grens dat in maart 2018 in de schappen ligt. En dan is er deze: Hotel Des Grands Boulevards.

Een kakelvers nu al seriously it-proof hotel van de mensen achter de Experimenteel Cocktail Club, een groep die al een heel aantal succesprojecten in the pocket heeft, restaurants en hotels in Parijs, Londen, Berlijn, Ibiza en nu dus weer Parijs, het Hotel Des Grands Boulevards en so far het meest ambitieuze project van de club. Het hotel is namelijk stukken groter dan je van ze gewend bent - Le Grand Pigalle is ook van hen, net als het nieuwe Henrietta Hotel in Londen. Er is een uitgebreide bar (je bent de Experimenteel Cocktail Club of je bent dat niet), een dakterras en een groot terras aan de straat. Plus een restaurant waarvoor ze - volgens velen - de beste Italiaanse chef van Parijs op trommelden: Giovanni Passerini.

Vinden doe het het hotel om de hoek van Place de l’Opéra, in het tweede arrondissement. Chique. Er zijn iets meer dan 50 kamers waarvan de meest, o hemel wat mooi, voorzien zijn van een groene hemel boven het roze bed. Never gets old. Country-cheecky kun je de looks noemen, en dat vinden we mooi. Rood marmer versus blauw vintage tegelwerk en referenties naar Marie Antoinette, zonder de clichés.

17 Boulevard Poissonnière, Paris 75002