Nederland, Amsterdam29 juni 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: club JACK en dakpark Jackie (zuidoost)

Nederland, Amsterdam, 29 juni 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: club JACK en dakpark Jackie (zuidoost)

Nóg een nieuw Amsterdams cafe-stijl dakterras! Of nee: dakpárk. Want dat is het nieuwe Jackie. Dakpark Jackie. Aangenaam. Vinden doe je het park bovenop een dak in het steeds spannender wordende Amsterdam Zuid-Oost. Juist, waar je o.a. George Marina al vind, net als Riva (ook zo'n waanzinnig terras aan het water) en waar tHuis aan de Amstel al tijden geleden pionierde. Want hier is nog on-Amsterdamse ruimte. Dakpark Jackie is hoort bij Club Jack, een gay-friendly soon to be club. Die club opent pas eind augustus maar borrelen in de zon mag al vanaf dit weekend (eind juni '18).

Dakpark Jack & Club JACK

Dakpark Jack & Club JACK

Wist ik niet maar in Amsterdam Zuidoost wordt dus hard gebouwd aan de grootste studentencampus van Europa (!). Maar ook komen er een heel aantal appartementen (wat niet te missen is). Een ‘nieuw’ stuk Amsterdam dus, en een beetje horeca richt zijn pijlen op deze jonge hoek. Club JACK gaat de behoefte – want die is er vast en zeker – aan een nachtclub invullen. Zover is het nog even niet, maar dat-ie komt, is een feit (met Crowdfunding is al €30.000 opgehaald).

Nu gaan wij net meer zo vaak clubben tegenwoordig (sorry…) maar willen we tóch naar JACK. Dat heeft het adres te danken aan de aanwezigheid van Jackie, het grote dakpark bovenop het pand. Hier zit je namelijk 360 graden in het groen en kijk je uit op de grijze kantoorpanden en op de lampen van de ZiggoDome en de Arena.