16 juni 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: Restaurant Gary Loen Amsterdam

16 juni 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: Restaurant Gary Loen Amsterdam

Zelf hebben we steeds de neiging om 'ik ben Joep Meloen' te gaan zingen als we aan Gary Loen in Amsterdam Noord denken. Bedoeld als ezelsbruggetje (side step: ik ben deze website ooit voor mezelf begonnen omdat ik ab-so-luut geen namen kan onthouden, ook geen restaurantnamen) en omdat we van beide gewoon geen vrolijk worden. Pop-up restaurant Gary Loen is namelijk best wel een keeper, ondanks dat tijdelijk-zijn.

Gary Loen

Gary Loen

Dikke kans dat jij geen ezelsbruggetje nodig hebt hoor, want Gary is de Gary Loen die in 2015 het programma Masterchef won. Ha! Daarna deed doet hij dus zijn kookding in creatief Amsterdam Noord en maakte daarmee de hoek van Hotel de Goudfazant, Hangar, FC Hyena, Coba en Skatecafé nóg leuker.

dat was tijdelijk wanrt Gary & co zitten tegenwoordig in de nieuwste buurt waar het allemaal lijkt te gaan gebeuren: in de Amsterdamse Houthavens, aan de Danzigerbocht. De Houtavens West is dat, op het terrein van Imagewharf. Een te gek plekje met voornamelijk kantoren als buren maar hé, dat is de uitdaging en die durven Gary & co heus wel aan. Bovendien hebben ze al bewezen dat ze het waard zijn (in Amsterdam Noord dus).

Superknus, en ook nog eens lekker – je bent winnaar van een kookprogramma of je bent het niet. Garry kookte sinds juli in thema’s maar dat is nu, begin november, afgelopen. Nee, vanaf nu schuif je aan voor Gary’s Choice: uit alle menu’s die de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd heeft Gary (dus nee, geen meeste stemmen gelden maar gewoon naar eigen inzicht, fijn) zijn favorieten gepikt en die op de menukaart gezet. Zodat je dus zelf mag kiezen van wat Gary voor je gekozen heeft. Mocht je dat nou vreselijk jammer vinden; geen paniek! Het ‘oude’ concept blijft daast Gary’s Choice bestaan: je kunt een menu bestellen en je avond door Gary zijn persoonijke keuze laten bepalen (wat dus eigenlijk, als je het goed bekijkt, altijd het geval is). Die gangen kosten 30 euro, 4 heb je er voor een 10tje meer en hetzelfde voor vijf gangen (dat is dan dus 50 euro).

Daar moet je verder ook nog even over weten dat tafels vanaf 5 personen niet à la carte kunnen bestellen; die mensen krijgen een 3-, 4- of 5 gangen menu, in overleg uiteraard. En dat als er 20 man aan tafel zitten, is de zaak vol. Reserveren is een must dus.

 

Op zondag en maandag zijn is Gary Loen boodschappen doen. St. Jacobsschelpen kopen, net als mosselen en zeebaars. Buikspek, de ingredienten voor Gary zijn heerlijke Saté Babi en vega fondue met crudité (overigens is het gedeelte van de groentekaart sowieso te prijzen!). Last maar zeker niet in de minste plaats: de prijzen zijn on-Amsterdams. Aanschuiven voor die fondue kan al voor 8,75 per persoon en het duurste gerecht, cofit de carnard, is 17,50. Reserveren maar dus, zoals Gary vast zou zeggen.

Met dank aan Matthijs Westerink!