Nieuw in Amsterdam Noord: creatieve buitenplaats en zomercafé De Distel Amsterdam

Nieuw in Amsterdam Noord: creatieve buitenplaats en zomercafé De Distel Amsterdam

Zeg je 'ruimte' in Amsterdam, dan zeg je Amsterdam Noord. Deze Amsterdamse windrichting is dé plek waar we hangen als we op zoek zijn naar van die heerlijke en soms o zo broodnodige niet-drukte in de stad. Naar een creatieve omgeving en naar terrasstoelen in de zon waar je niet (of zelden) om moet vechten. Handjes op elkaar als er weer een een nieuw aders in die categorie én in die Amsterdamse hoek opduikt. Het onderwerp van gesprek: creatieve buitenplaats en zomercafé De Distel Amsterdam.

De Distel Amsterdam Noord

De Distel Amsterdam Noord

Zo hebben we al heel wat zonnige lievelingen in Amsterdam Noord. We noemen Noorderlicht, Pllek, Hanger, FC Hyena en De Goudfazant, stuk voor stuk nieuwe klassiekers. We noemen het Rolling Rock Café, we bejubelen Pompet in het Noorderpark, we willen de pizza van Klaproos en we mogen voor koffie en wat uit-huis werken graag aanschuiven bij Public Space. En dan vergeten we er zo uit het blote hoofd vást nog een paar. Geeft niks want het gaat hier om een Amsterdamse nieuwe: De Distel. Aan, joh, de Distelweg in Amsterdam Noord. Klinkt bekend? Kan kloppen. Het is namelijk de plek van de Verkeerstoren waar café De Ruimte zit. De mensen van De Ruimte laten hun terras een paar zomermaanden achter elkaar door anderen uitbaten onder de naam ‘De Distel’. We gaan snel (verder) verhaal halen, maar feit is dat het inititatief van een handvol artiesten en kunstenaars feest is. Altijd een goed wanneer zij de ruggen tegen elkaar zetten: dan weet je dat er een creatief adres is geboren waar we aansluiten willen. Zo geschiede ook: vanaf dag 1 is het feest bij De Distel: kampvuur aan, pizza’s in de steenoven, muziek tiptop in orde en vooral dat onnoembare, de sfeer, perfect.

 

Bij binnenkomst in De Distel loopt je meteen op het creatieve laswerk van een van de artiesten die daar hun atelier hebben. Kruip door het ‘oog’ en pas dan kom je op het terrein waar o.a. koffiebar Naald & Hammer zit. Daar zeggen de De Distelaars zelf over: De Distel is een huiskamer en community gevoel waarbij je kunt genieten van een kampvuur, verrassende events en met liefde en aandacht bereide vegan en vegetarische maaltijden. Juist. En verder is het doel van De Distel Amsterdam om vooral creativiteit en lekker eten te combineren om ze een unieke en toegankelijke sfeer waar je zowel ontspanning als inspiratie vindt. Mooie woorden voor ‘gewoon goed’ en ‘precies waar we zin in hebben’.

Vanaf vijf uur ’s middags kunnen er pizza’s gegeten worden, vers uit de zelfgebouwde pizzaoven achter in het café. Bietterballen, een vegetarische paarse versie van de bitterbal, zijn er ook en op zondag is er een verrassingmenu. Vanaf november verstast de Distel weer. We houden je op de hoogte.

De Distel is 4 dagen per week open:

Do: 15:00 – 23:00
Vr: 15:00 – 01:00
Za: 15:00 – 01:00
Zo: 15:00 – 23:00