Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 06-06-2019
  • Amsterdam, Amsterdam Noord, Eten & drinken, Nieuw, Terras

Nieuw in Amsterdam Noord: creatieve buitenplaats en zomercafé De Distel Amsterdam

Nieuw in Amsterdam Noord: creatieve buitenplaats en zomercafé De Distel Amsterdam

Zeg je 'ruimte' in Amsterdam, dan zeg je Amsterdam Noord. Deze Amsterdamse windrichting is dé plek waar we hangen als we op zoek zijn naar van die heerlijke en soms o zo broodnodige niet-drukte in de stad. Naar een creatieve omgeving en naar terrasstoelen in de zon waar je niet (of zelden) om moet vechten. Handjes op elkaar als er weer een een nieuw aders in die categorie én in die Amsterdamse hoek opduikt. Het onderwerp van gesprek: creatieve buitenplaats en zomercafé De Distel Amsterdam.

De Distel Amsterdam Noord

Zo hebben we al heel wat zonnige lievelingen in Amsterdam Noord. We noemen Noorderlicht, Pllek, Hanger, FC Hyena en De Goudfazant, stuk voor stuk nieuwe klassiekers. We noemen het Rolling Rock Café, we bejubelen Pompet in het Noorderpark, we willen de pizza van Klaproos en we mogen voor koffie en wat uit-huis werken graag aanschuiven bij Public Space. En dan vergeten we er zo uit het blote hoofd vást nog een paar. Geeft niks want het gaat hier om een Amsterdamse nieuwe: De Distel. Aan, joh, de Distelweg in Amsterdam Noord. Klinkt bekend? Kan kloppen. Het is namelijk de plek van de Verkeerstoren waar café De Ruimte zit. De mensen van De Ruimte laten hun terras een paar zomermaanden achter elkaar door anderen uitbaten onder de naam 'De Distel'. We gaan snel (verder) verhaal halen, maar feit is dat het inititatief van een handvol artiesten en kunstenaars feest is. Altijd een goed wanneer zij de ruggen tegen elkaar zetten: dan weet je dat er een creatief adres is geboren waar we aansluiten willen. Zo geschiede ook: vanaf dag 1 is het feest bij De Distel: kampvuur aan, pizza's in de steenoven, muziek tiptop in orde en vooral dat onnoembare, de sfeer, perfect.

 

Daar zeggen de De Distelaars zelf over: De Distel is een huiskamer en community gevoel waarbij je kunt genieten van een kampvuur, verrassende events en met liefde en aandacht bereide vegan en vegetarische maaltijden.

Juist. En verder is het doel van De Distel Amsterdam om vooral creativiteit en lekker eten te combineren om ze een unieke en toegankelijke sfeer waar je zowel ontspanning als inspiratie vindt. Mooie woorden voor 'gewoon goed' en 'precies waar we zin in hebben'. En dus wederom: op naar Amsterdam Noord, op naar De Distel.

De Distel is 4 dagen per week open:

Do: 15:00 - 23:00
Vr: 15:00 - 01:00
Za: 15:00 - 01:00
Zo: 15:00 - 23:00