Nederland, Amsterdam Noord15 juni 2018, door Maartje

Restaurant Pompet

Nederland, Amsterdam Noord, 15 juni 2018, door Maartje

Restaurant Pompet

We vonden het al een gezellige bedoeling bij de Noorderparkbar in – duh – het Noorderpark, maar sinds deze onlangs is omgetoverd naar Pompet fietsen we er zeker voor naar noord. Het collectief Hotmamahot, die we kennen van de Dum Dum Palace op de Zeedijk, opende vorige maand dit nieuwe restaurant mét buitenbar. Timing een tien, want sinds de opening van Restaurant Pompet is het een partij terrasweer geweest.

Restaurant Pompet

Restaurant Pompet

Gelukkig hebben we nog wat maanden te gaan en kunnen we bij Pompet zowel overdag met het kroost, als ’s avonds met de borrelploeg terecht. Omdat het hele gebeuren in het park ligt, kunnen de jonkies namelijk lekker rondrazen. Ben je gezegend met een kind dat wél aan tafel wil blijven zitten om te eten, dan zijn er kinderstoelen.

De cuisine van Pompet kent een Franse slag. Geheel in stijl kun je daarbij een potje jeu de boulen terwijl je patatje boeuf bourguignon in de keuken wordt gesmeed. Alles geserveerd op het liefste bloemetjesservies. Vanuit je retro strandstoel pak je hier eens in de zoveel tijd nog wat live muziek mee en koelt het in de avond af, dan word er spontaan een vuurkorfje aangegooid. Het lijkt wel vakantie.