Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 April 2019
  • 12-09-2018
  • Weekendtip, Winkelen

Nieuw in Amsterdam: Omoda van Baerlestraat

Nieuw in Amsterdam: Omoda van Baerlestraat

Weer een reden om naar de Van Baerle in Amsterdam Zuid te crossen, het heerlijke museumkwartier (waar je, mega side step, vrijdag 28 september bij de door ons geliefde The Seafood Bar oesters voor een euro kunt slurpen vanaf 23 uur). Maar het gaat hier om de overkant van de straat, want daar kun je vanaf 13 september shoppen bij de nieuwe Omoda winkel (schoenen schoenen schoenen schoenen schoenen).

Niet zomaar de zoveelste schoenenwinkel hoor! Nee nee, anders zouden we 'm hier niet noemen. Nee, de nieuwe Omoda zaak is een plaatje, getekend door Hollands interieur-trots ontwerper Piet Boon. En zijn team natuurlijk, de peeps van Studio Piet Boon. Maar er is meer, namelijk 500 vierkante meter winkeloppervlak in de Van Baerlestraat. Knappe jongen die er met lege handen naar buiten gaat.

Omoda Amsterdam

Het idee was om de winkel qua looks iets weg te geven van de combinatie tussen een museum en een walk-in closet. Plus een vleugje restaurant en een dotje hotel. Goed plan. En niet alleen dat, zo zagen we al even: een en ander werd ook nog eens goed uitgevoerd.

Omoda denk je nu? Dat is toch die schoenengigant? Klopt! Een gigant waar het tegenwoordig goed gaat met de (eigen) collecties: die zijn behoorlijk spot on en precies van dat waar we zin in hebben. Laarsjes die cool zijn maar niet aanstellerig, toffe Clarkes voor manlief en yours truly scoorde er (eindelijk mogen we wel zeggen... So much for early adaptor) haar lang gekoesterde klassieke Dr. Martens. En het werd nóg leuker: Omoda verkoopt ook baby Dr. Martens! Die mochten ook mee naar huis (overigens geloof ik totaal niet in zware leren schoenen voor babies die niet eens kunnen staan, laat staan lopen: deze schoentjes zijn van zacht leer en zo leuk! Net als de schoenen van het Amsterdamse Donsje (lievelings voor babyvoetjes) die ook verkocht worden bij Omoda. Kortom: wining voor de hele fam. En een one stop shop maakt de zaterdagse shopping spree stukken gezelliger kan ik je vertellen.

Zelf een kijkje nemen? De winkel is te vinden aan de Van Baerlestraat 60 in Amsterdam. Deze is op maandag van 12:00 uur tot 18:00 uur geopend en van dinsdag tot en met zaterdag van 09:30 uur tot 18:00 uur.