Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 April 2019
  • 19-11-2018
  • Amsterdam, Barts Groene Hoekje

Nieuw in Amsterdam: restaurant BonBoon Amsterdam (KNSM)

Nieuw in Amsterdam: restaurant BonBoon Amsterdam (KNSM)

Het was echt nog niet zo heel lang geleden dat het pionierende all vegan Bar James aan de Javastraat in Amsterdam Oost het nét niet redde en hun vegan concept toch maar in (een succesvol) fondue concept goot. Niet veel later deed Mr. & Mrs. Watson het ook in Oost en dat lukte wel, en inmiddels zijn er meer vegan restaurants dan je op twee handen tellen kunt die het oldskool en nog altijd hele fijne restaurant De Bolhoed vergezellen.

En laat er daar nou nóg een bij zijn gekomen! BonBoon is de naam. Aangenaam. En restaurant BonBoon opende onlangs op het KNSM-eiland, want de gezinnen daar hebben uiteraard ook zin in het betere plantaardige maal.

Restaurant BonBoon

Soms bestaat een restaurant bij de gratie van de uitbater, en soms neem je de arrogante staf op de koop toe omdat het zo lekker is, of de locatie zo geweldig, het interieur zo mooi of gewoon heel hip, al zijn we voor de laatste niet zo meer te porren. Bij restaurant Bonboon klopt het: het heerlijke plantaardige eten, de locatie aan het water, de gemoedelijke sfeer, de fraaie wijnen en de liefde voor haar gasten (en voor dieren) van eigenaresse Daphne voorop. Bij BonBoon kom je echt op visite. Dat wil zeggen: op visite bij een gastvrouw die van haar hobby haar vak heeft gemaakt en haar eenvoudig ingerichte zaak, een beetje een kleurrijk klaslokaal-plus, is haar domein. De uitsluitend veganistische gerechten komen prachtig opgemaakt voor je op tafel en vooral de geroosterde bieten met cashewnoten en peer zijn een aanrader, net als de chocolade mouse en pastinaakcrème - daar komen we voor terug. Of misschien toch voor de tiramisu...