Nederland, Amsterdam25 juli 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam West: monsieur.dame

Nederland, Amsterdam, 25 juli 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam West: monsieur.dame

Ah oui oui monsieur, en oui oui dame, daar hebben jullie natuurlijk groot gelijk in. Om daar dan ook maar meteen een nieuw menu voor te bereiden. Voor als 'ze' weer in Amsterdam zijn. En de 'bloedhitte', zoals op de site te lezen valt, voorbij is. We hebben het over het nieuwe monsieur.dame, het Franse geesteskind van Brain en Josje. Als God in Frankrijk, maar dan in Amsterdam, Amsterdam West. Dat is het idee.

Mocht je zelf ook meteen het Franse goede leven willen testen, zelfde idee maar dan echt in Frankrijk, denk dan ook eens aan deze monsieur: Monsieur Deux. Zouden ze er geweest zijn, Brain en Josje? Vast!

monsieur.dame

monsieur.dame

Aan de Derkinderenstraat, net niet in het Rembrandtpark, vonden twee jonge eigenaren, Brain en Josje, zo lazen we in het Parool, hun vaste plekkie na een ‘oefen’periode bij Lola Luid. Koken willen ze, en kunnen ze. Het liefst de betere Franse kost en eigenlijk het liefst op een Franse camping. Die vlieger ging niet meer op na die eerder genoemde oefenperiode: want waarom niet hun geliefde Franse camping naar Amsterdam halen? Kan hoor, kijk maar.

Er werd een muur roze geschilderd, en kwamen houten stoeltjes, kleedjes op de vloer en overal, lekker sfeerbepalend namelijk, kwamen vaasjes en bloemen. Knap knapper knapst. Lieflijk ook, maar toch tof – ach, kijk maar naar de plaatjes, dan snap je het wel. Maar het belangrijkste is natuurlijk het menu. De hele dag door, van ontbijt met een kop koffie, via de (uitgebreide!) lunch maar een al even uitgebreid diner.

Terras? Ja natuurlijk. En hoe. Zoals dat alleen kan buiten de grenzen van Amsterdam centrum. Alles piekfijn in orde, zo zagen we van een afstandje. Dinsdag de 31ste juli zijn Brain en Josje weer terug op hun plek dus die dag gaan we proeven! U hoort van ons.