Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 19-04-2019
  • Amsterdam, Amsterdam West

Nieuw in Amsterdam West, van de ‘Drie Wijzen uit het Oosten’: RAMONA Amsterdam

Nieuw in Amsterdam West, van de ‘Drie Wijzen uit het Oosten’: RAMONA Amsterdam

Jarenlang zat FIER op deze hoek in Amsterdam West, daar waar De Clercqstraat en de Bilderdijkkade kruisen. Toen zat er heel even, een blauwe pizza-maandag, The Fat Pie. Geen succes, zo bleek, want de buurt had meer zin in een toevluchtsoord voor elke dag, de hele dag.

Zo gezegd zo gedaan dachten de Drie Wijzen uit het Oosten (u weet wel, die gasten die ook achter o.a. De Biertuin zitten, en Basquiat, Waterkant, Botanique, Superette en binnenkort ook het vernieuwde Pacific Parc op het Westergasterrein), en openden er een nieuwe zaak: RAMONA Amsterdam.

Ramona Amsterdam

Bar Ramona, zoals de mannen hun nieuwe lady doopten, is een stoere horeca-tante waar je de hele dag terecht kunt. Knus, bourgondisch maar wel met vlammend rode nagels. Zo'n griet die van een motor afstapt en haar haren uitschud - alle mannen willen haar, vrouwen willen haar zijn. En dat dan in horeca-variant. Je kunt er al vroeg terecht: vanaf 8 uur 's ochtends staat de koffie en de verse jus klaar. En een Mangobowl met mango, amandelmelk, huisgemaakte granola en vers fruit, of wentelteefjes. Voor 12,50 heb je Ramona's ontbijt te pakken: avocado met toast, roerei, overnight oats, wentelteefje met vers fruit. Voor de lunch zijn de 'tartines' favoriet, bijvoorbeeld met gerookte makreel (met ravigotesaus, gepofte bietjes, kropsla en dille), of de ordinaire maar o zo lekker grillworst op een wit puntje met piccalilly mayonaise. Die no bullshit mentaliteit trekken we lekker door naar de avond: wij schuiven aan op zaterdag als de daghap en schnitzel is. De rest van de week steken we een vinger op voor de mosselen.