20 mei 2020, door Imara Milatz

Nieuw in Chinatown: hotel MAI

20 mei 2020, door Imara Milatz

Nieuw in Chinatown: hotel MAI

We vinden het altijd weer een bijzonder stukje Amsterdam: Chinatown. Veel te druk, veel te veel toeristen en iets weinig leuks naar onze smaak - op een enkele parel uitgezonderd. Maar er is nieuws! En wat voor een nieuws: 'het' luistert naar de naam MAI en het is een rete-aantrekkelijk boutique hotel, geopend tijdens het Chinese Nieuwjaar (what else). Als dat geen geluk mag brengen... Van binnen is het hotel een prachtplaatje aan Aziatisch geïnspireerd interieur in the good way. Hallo styling team van hotel MAI, komen jullie ook even bij ons langs?

MAI Amsterdam

MAI Amsterdam

Dat hotel MAI een succesverhaal gaat worden, of al is, daar kunnen we de hand op schudden. Dat durven we omdat de heren-dames achter dit te gekke hotel ook al de plannen van Vondel Hotels smeedden. Opnieuw met een plan gingen ze te werk aan MAI. Precies wat ze voor ogen hadden hebben ze geflikt: met inspiratie uit Azië en haar historie zetten ze Chinatown neer op hun eigen unieke manier. Dat deze mannen bakken vol ideeën hebben bewijzen ze maar weer.

Op elk van de in totaal 81 kamers zijn kunstwerken te vinden van buurman Claes Iversen. Serieus buren, MAI en Claes delen dezelfde portiek. Dat moet dan ook de reden zijn geweest dat de designer speciaal voor het hotel kunstwerken maakt. Wat je dan krijgt zijn stijlvolle kamers met allemaal op hun eigen manier een Aziatische touch. En mocht je nou toch vallen over de locatie, want nog steeds Chinatown, denk dan even aan hoe ongelofelijk centraal je hier zit. Centraler kan bijna niet.

MAI Amsterdam