6 juni 2019, door Maartje Diepstraten

Nieuw in de Houthavens: Karaat Amsterdam

6 juni 2019, door Maartje Diepstraten

Nieuw in de Houthavens: Karaat Amsterdam

De jongste wijk van Amsterdam is de Houthaven. Of zijn het de Amsterdamse Houthavens? Ach, peteeto petaato. Feit is dat hier de nieuwe woningen opgeleverd worden waar veelal (jonge) gezinnen intrekken, creatieve lui (je weet wel, de early adaptors) en mensen die pensioengeld goed wisten te besteden. En waar mensen gaan, worden puike horeca adressen opgeleverd. Waarvan acte. De nieuwste in het rijtje: Karaat Amsterdam.

Karaat Amsterdam

Karaat Amsterdam

Allereerst is Karaat Amsterdam niet zomaar je volgende horecazaak in Amsterdam. Nee nee: Karaat in GIGANTISCH. Ruim 650 vierkante meter telt Karaat, verdeelt over drie verdiepingen. Er is een ruime bistro waar biervaten boven de tafels hangen en waar je je eigen biertje kunt tappen. Een digitaal scherm onder je tafel houdt bij wat je tapt en aan het eind van je Karaat-uitje reken je de hele boel af. Gezellig wel (en perfect ook voor een feestje en/of van die weekenddagen waarvan je nooit weet waar en hoe laat ze eindigen). In de brasserie worden lichte en eenvoudige gerechten geserveerd, maar ook een burger voor de grotere trek.

Uiteraard – want hallo Houthavens – is er een al even groot en zonnig terras en zijn er aantrekkelijk zitjes en hoeken gecreëerd waardoor de grote ruime nooit te groot en onpersoonlijk voelt. Dat laatste, het nooit onpersoonlijk worden, kan ook komen door alle kunst in de ruimte, de planten, de kleurrijke meubels en kunstige lampen: it’s as always all in the details en de details zijn puik in het geval van Karaat.

Brasserie check, terras check, hoekjes check. En dan is er ook nog een knap, wat rustiger restaurant voor het betere en langere tafelen. In de hoge ruimte komen gerechten van de raw bar op tafel. Zaken als flinke Fine de Clair oesters, zalm en makreel met zeekraal. Maar ook Geitenkaas Tortellini, Rode Bietensalade, Pittige Aubergine, Vrije Uitloop Kip, kreeft en Australische Bavette, om alvast wat te noemen. Voor de lunch zijn er salades, dagverse soep (altijd wat anders), een keur aan eier-gerechten (altijd goed) en sandwiches waarvan we nu al kunnen zeggen dat de Pastrami Toastie een van onze favorieten is. Al worden we ook blij van de grab and go baguettes zoals die met ossenworst of file americain – perfect voor alle bedrijven die zich in de Houthavens hebben gevestigd.