Nederland, Rotterdam16 oktober 2017, door Maartje

Nieuw: Lot en Daan Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 16 oktober 2017, door Maartje

Nieuw: Lot en Daan Rotterdam

het slaat wellicht nergens op, maar ik moet bij het nieuwe Lot & Daan in Rotterdam steeds aan het eveneens Rotterdamse Ani & Haakien denken, nog steeds de leukste logeerstek van 010 (en onderdeel van het boek Little Escapes, een boek van ondergetekende met de leukste adressen van Nederland en Vlaanderen. Little Escapes 2, net over de grens, is inmiddels in de maak!).

Ook fijn om er weer eens bij te pakken: 20 x het beste versus het nieuwste van Rotterdam

Die referentie zit hem - denk ik - in de voelbare liefde bij beide. Het ongedwongen, kleurrijke en vooral enorm smaakvolle stijltje en, nouja, het precies goed zijn. Ani & Haakien even daargelaten, is het splinternieuwe Lot & Daan een heerlijk mag-je-niet-missen adres aan het Gelderseplein, tussen de Oude Haven en de Wijnhaven, hartje Rotterdam. Een adres waar je binnenwandelt voor ontbijt en lunch, en een wijntje met een easy hap aan het einde van de dag. Een "ontbijt- en lunchroom in Rotterdam met gekke groenten, rare nootjes en de beste vrijdagmiddagborrel!", zeggen ze bij Lot en Daan daar zelf over.

Mogen we graag aan toevoegen dat de halloumi burger (veggi) fantastisch lekker is, net als de kokos- en bananenpannenkoeken en wentelteefjes. Verder een heerlijke Thaise vissoep, linzensoep en een falafelsalade - van dat eten waarna je met een gezond gevoel weer de deur uit loopt. Hulde!

beeld rechts @ileenjamarina