27 juni 2020, door Nina van Hilst

Nieuw Mexicaans avontuur in Amsterdam Oost: restaurant Local Dealer

27 juni 2020, door Nina van Hilst

Nieuw Mexicaans avontuur in Amsterdam Oost: restaurant Local Dealer

Taco’s, ceviche en een goede dosis avontuur en fun. Daarvoor kun je terecht bij je nieuwe Local Dealer. Het idee voor dit nieuwe Mexicaanse restaurant in Amsterdam Oost ontstond op een trip door Mexico. Waar de opzwepende straatcultuur en het meest lekkere eten in de steden en op de stranden heersen. Local Dealer is een echte Mexicaanse food experience. Goed eten en een lekker vurig sfeertje.

Local Dealer

Local Dealer

Prachtig hoor al die gelikte, stijlvolle zaken. Maar soms wil je iets spannenders. Iets wat juist een beetje off is. Wél met eten van goede kwaliteit maar met een vleugje ‘stout’. In een arty Miami Vice goes Mexico zaakje op de Dappermarkt kun je je Mexican cravings ophalen. Op de kaart staan verschillende soorten ceviches, tacos en street snack als crujientes en totopos. Geen groot menu maar wat ze doen, doen ze goed. En eerlijk is eerlijk, dan wil je uiteindelijk toch steeds hetzelfde van de kaart.
Wie denkt ‘hey ik ken dit al’. Dat kan. Local Dealer heeft eerst enkele pop ups gehad. En de taco’s en sfeer bevielen zo goed, dat het een vaste stek verdiende. En dat moment is nu daar.

Na-tuur-lijk is dit lekkere eten vergezeld van Mexicaanse drankjes. Houd je wel van avontuur en een drankje, dan kun je er rekening mee houden dat dit niet je nuchtere avond van de week gaat blijven.
En bij gezelligheid en lekker eten blijft het niet. Want de peeps van Local Dealer ontpoppen zich ook tot art dealers. Steeds tonen ze het werk van jonge Mexicaanse kunstenaars en promoten hen zo in Europa. Local Dealer is een clash van culturen en mensen. Het enige waar ze niet mee clashen, is het eten. Dat is op en top Mexicaans. En we like it.