Nederland, Amsterdam29 januari 2018, door Maartje

Nieuw: Miss Moneypenny Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 29 januari 2018, door Maartje

Nieuw: Miss Moneypenny Amsterdam

In de categorie Amsterdamse Nieuwe: Miss Moneypenny. Spiksplinternieuw, net geopend in hartje stad, achter de Dam in de buurt van het W Hotel, aan de Spuistraat waar de laatste tijd het ene na het andere (krakers)pand tegen de grond ging. Hartje stad en toch soon to be een ‘nieuw’ stuk Amsterdam voor velen. Want wees eerlijk: hoe vaak hang je hier rond? Precies.

Miss Moneypenny dus, geopend door Cas Jansen (u weet wel) en zijn jeugdvrinden (u weet wel, de mannen die ook achter Venster 33 in de Pijp en Taproom aan de Nieuwe Vijzelstraat zitten). Een cocktailbar met shared dining is het concept. Nothing new in principe, cocktails en kleine(re) happen om te delen, en aan de andere kant ook niet iets wat we snel zat raken. Op het menu vind je kleine internationale gerechten zoals gnocchi met salieboter en parmezaan of een steak tartare ‘korean style’ op een crostini. Like.

Maar ondanks die like vinden we 'm nog wat lastig. Moeten we nog maar een keer langs als de 'misses' wat langer aan het draaien is... Nee, we kunnen de vinger er nog niet precies op leggen. Is het nou echt de nieuwe hotspot waar we niet weg te slaan zijn? Hmmzzz. Misschien is het de buurt nog, die nog wat aan moet trekken. Misschien is het niet-perse-heel-vernieuwende. Misschien was het gewoon de openingsavond ('gewone' dagen zijn vaak veel beter). Afijn, we zoeken het voor je uit, beloofd.

De prijzen van de hapjes zijn geïnspireerd op die plek in de stad (zoals gezegd, Midden-Centrum), maar de smaken zijn goed en de cocktails nippen lekker weg (al staat er gelukkig ook gewoon een goeie fles wijn op de kaart). Kortom: een lekkere 2017-stijl zaak met een instagrammable interieur: fluwelen banken, bakstenen muur. Stoer en chique, het werkt. Blijft werken.

Miss Moneypenny Amsterdam, Spuistraat 223, Amsterdam

x Juliette