Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 July 2019
  • 06-02-2019
  • Cotswolds, Engeland, Nieuw

Nieuw: Mollie’s Motel & Diner

Nieuw: Mollie’s Motel & Diner

Trouwe Barts Boekje lezers weten: wij zijn hier verzot op Engeland. De Engelse kust en met stip ook de prachtige Cotswolds. Een dure hobby kunnen we je vertellen... Handjes op elkaar dus voor dit nieuwe initiatief van de Soho House Groep: Mollie's Motel & Diner.

Oke, Mollie's Motel & Diner vind je in Buckland, net onder Oxford en ik geloof, maar pin me er  niet op vast, dat dit officieel niet de Cotswolds is. Maar nog geen uurtje rijden en je zit er wel, en bovendien is deze streek, of het nu hier wel of niet de Cotswolds heet, prachtig. En alles wat de mensen achter de Soho House hotels doen, is dat ook. Handjes op elkaar dus voor onze Mollie.

Mollie's Motel & Diner

Nick Jones, oprichter en chief executive van de Soho House groep, luistert goed naar zijn klanten: waar vrijwel niemand zal beweren dat zijn hotels niet te gek en prachtig zijn, is een Soho House kamertje nou niet bepaald voordelig te noemen. Maar hé, dan heb je ook wat, zo is de filosofie van Jones. Al is de zakenman uiteraard niet voor 1 gat te vangen en dus kwam er een nieuw concept: Mollies. Een verzameling Amerikaanse motels met een look & feel van de jaren vijftig met de opening van de eerste vestiging in Oxfordshire (vlakbij het het Soho Farmhouse, een van mijn topfavorieten ooit, drie kwartier rijden verderop).

Wat een kamertje doet bij Mollies? Een kleine 57 euro (50 pond). Meestal is dat een prijs die alleen geldt als je geluk hebt maar we probeerden zojuist te boeken en verhip: we kregen daadwerkelijk volop kamers voor 2 voor £ 50! Hadden we nu maar tijd om te gaan... Komt nog! En anders wachten we op de opening van de komende Mollies, want die zitten er aan te komen: Manchester en Bristol staan op de planning.

Perfect nieuw slaapadres dus, en more to come. Maar de Soho's zouden de Soho's niet zijn als er niet meer is: naast de 79 kamers (er zijn onderling verbonden familiekamers, kamers met stapelbedden en kamers voor twee met kingsize bedden, lakens van Egyptisch katoen en hogedrukregendouches. En natuurlijk de verrukkelijke Cowshed-producten, die zijn er ook) kun je eten in de diner én is er een drive tru! Hoe leuk. Mollie's Diner serveert Amerikaanse klassiekers, uiteraard, beginnend met een all day ontbijt (eieren, avocado op toast, spek, worst, gerookte zalm, wafels en gezonde bowls). Tijdens de lunch en het diner kun je aanschuiven - of langsrijden dus - voor nacho's en een garnalencocktail en - uiteraard - een Dirty Burger, rotisserie en mac & cheese. Maar er is ook een scala aan vegetarische gerechten zoals de Filthy Burger, een vega burger in een rode biet bun.

Meer (veel meer!) Cotswolds lees je hier: Little Escapes in de Cotswolds