15 juli 2020, door Maartje

Nieuw op Ibiza (zomer 2020)

15 juli 2020, door Maartje

Nieuw op Ibiza (zomer 2020)

Ibiza, het is net Amsterdam... Never a dull moment wat betreft de nieuwe openingen. Vinden we eigenlijk best wel heerlijk want zo valt er op ons favoriete Spaanse eiland steeds weer wat te ontdekken. Nét open aan het begin van de zomer van 2020? Hebben we voor je.

O, mocht je nou willen weten hoe het zit met de verplichte mondkapje in Spanje: op straat en in de supermarkten zijn ze verplicht en ja, dat is warm. Ben je op het strand en/ of bij een horeca-adres, dan mogen ze af. 

Casa Jondal ibiza

Casa Jondal ibiza

Ja hoor, daar is er weer één, een kakelverse strandtent op Ibiza. Casa Jondal is de naam van dit nieuwe strandpaviljoen, op Cala Jondal dus. Net geopend door de Amsterdamse Rem en het is een topper hoor! Niet te missen.

In de keuken van Casa Jondal staat de chef die ook Heart Ibiza tot een dijk van een succes maakte: voortreffelijke visgerechten, minimale bereidingen (en dus pure, te gekke smaken). Het strandrestaurant vind je uiteraard (what’s in a name) aan het pittoreske Cala Jondal en is dagelijks geopend voor een lunch. Dan krijg je, bijvoorbeeld, Gamba roja uit Roses, gefrituurde Schorpioen-vistaco’s, gemarineerde oesters met saffraan en wortelsaus, ansjovis, langoustine carpaccio met gekonfijte ui of koningskrab met kimchisaus en ham.

WOW Ibiza

WOW Ibiza

Herinner je je SPRMKT aan de Rozengracht nog? De immer coole industriele modezaak van Nelleke Strijkers? Nou, die winkel verkaste (soort van) naar Ibiza en Nelleke & co hadden zin in wat nieuws. Dat ‘nieuws’ opende 16 juli 2020 voor de eerste keer zin deuren, werd WOW Ibiza gedoopt en is nu al dé hotspot van het eiland.

Wat WOW is? Een restaurant met bar en – uiteraard willen we bijna zeggen, je moet immers doen waar je goed in bent – conceptstore. Mooie donkere meubels, gouden details, alles even smaakvol en je vindt WOW Ibiza aan de weg vanuit Ibiza stad naar San Rafael.

The Modern Hippie Deli

The Modern Hippie Deli

Op het moment van schrijven eigenlijk nog niet open maar met dank aan de toffe eigenaren weten we zeker dat The Modern Hippie Deli een hit gaat worden. De deli, eigenlijk een coole pizza place, opent namelijk in de binnentuin van The Hub, een knappe workspace op het eiland dat de happy few die een paar uur op de laptop moet rammelen al een tijdje aantrekt. Het kan  niet anders dan dat hetzelfde volk pizza’s komt scoren bij The Modern Hippie Deli.

Waar? Op de weg vanuit Ibiza stad naar Santa Gertrudis kun je ‘m niet missen. Bij The Hub dus.

Hidden Ibiza

Hidden Ibiza

Hidden? Hadden we die niet al? Jazeker, Hidden is een oude bekende op Ibiza. Je vind de plek na goed zoeken verborgen achter het strand van Cala Vincente. Wat je misschien nog niet wist, is dat er nieuw leven in werd geblazen en dat Hidden sinds vorige week weer open is!

(extra leuk voor wie met een paar koters op vakantie is: er is een KIDS-area in de ‘magical garden’: als er geen trouwerij is, dan kunnen en mogen kids hier naar hartelust los. Er is zelfs een nanny, Allison, die zorgt voor het kleine spul en die ervoor zorgt dat jullie relaxed kunnen tafelen).