18 juli 2019, door Maartje

Nieuw: private dining bij Ninour Amsterdam

18 juli 2019, door Maartje

Nieuw: private dining bij Ninour Amsterdam

Mogen we nog even, heel even (oke: en heel hard) jubelen over de leukste 'cateraars' van Amsterdam, Ab en Nina? Samen Ninour? Het koppel voorziet namelijk iedere Amsterdamse fuif die er een béétje toe doet van kleurrijk, beeldschoon, altijd puur en eerlijk en vooral enorm lekkere happen. Cateraars zei ik, tussen haakjes, want dat woord doet Ab en Nina eigenlijk helemaal geen recht. Sfeermakers zijn het, die ook nog eens heel goed koken kunnen. En, daar komt het nieuwtje van de dag, van hun eigen locatie midden in de Amsterdamse Pijp, waar overdag de kook-bom meestal ontploft lijkt, hosten ze tegenwoordig private dining avonden. Ha!

Private Dining bij Ninour Amsterdam

Private Dining bij Ninour Amsterdam

Voor het hele catering-gebeuren een vlucht nam, begonnen Ab en Nina op de locatie in de Pijp hun kleine, reuze sympathieke Ninour: een winkel met moois (Nina heeft de allerbeste smaak op het gebied van sieraden) waar Ab kleine gerechten serveerde. Tuintje aan de achterkant, tafels in het midden, Nina en haar vintage-moois vooraan in de zaak. Leuk, heus, maar dat koken, en dat sfeer-maken, dat bleek de allergrootste succesfactor waardoor er al snel geen tijd meer was voor het runnen van de winkel. Die ging van de hand (de locatie niet, die bleef) en Ninour stond razendsnel bij ieder PR bureau onder de snelbeltoets.

Niet zo gek ook hoor: alles wat Ab en Nina, ofwel: Ninour, maakt, is even mooi als lekker. Daar zijn ze, zoals dat heet, gewoon heel erg goed in. Kleurrijk eten geserveerd op precies de goede bordjes en verse sappen of wijnen in net die perfecte glazen. Dat je bijna denkt… Ik moet die twee in huis halen.

Dat laatste, dat hoeft dus niet meer: je mag namelijk bij die twee ‘in huis’ komen! De voormalige winkel in de Pijp, is namelijk een hele fijne lichte ruimte, met keuken en o zo gezellige binnentuin die zich meer dan perfect leent voor ene prive feestje. babyshower, vrijgezellenclubje, een avond met vrienden, je bedrijfsuitje: whatever de reden ook mag zijn. Full-on restaurant service in a private vibe, zeggen ze daar zelf over. En dat dekt de lading prima.

Vooraf kun je afspreken wat je wil. Qua gangen, qua eetwensen en – belangrijk – qua sfeer en doel van je avond of einde-middag-invulling. Ninour weet namelijk als geen ander hoe deze wensen te vertalen naar wat er op tafel komt. Van tropische verrassing tot uitzwaaifeest voor je mattie die naar de Noordpool vertrekt. Boeken maar: Ninour