Nederland, Amsterdam5 oktober 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Locanda Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 5 oktober 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Locanda Amsterdam

Het persbericht over het nieuwe Restaurant Locanda Amsterdam begint positief: "Mensen blij maken, dat is het doel van de uit Milaan afkomstige Tomasso Maggi. En wie maak je nou niet blij met authentieke, versbereide Italiaanse gerechten? Precies!" 

En gelijk heeft de persdame: weinig beter dan een oprecht goed Italiaans maal op een druilerige Hollandse herfstdag. Bij voorkeur in een licht en fris lokaal zodat je je toch nog ergens een beetje met één been in de voorbije zomer waant. Ergens. Een beetje. Aan Tomasso Maggi zal het in elk geval niet liggen. Zijn authentieke, versierende Italiaanse gerechten die hij serveert in de Amsterdamse Jordaan worden enkel en alleen gemaakt verse ingrediënten uit Italië.

Barts-Boekje - Locanda Amsterdam 1

Doet ie niet alleen hoor, die Maggi, nee: in de keuken staat nog een Italiaan, chef en businesspartner Bernardo Constantino. Die laatste draait zijn hand niet om voor een lasagnetta of een melanzane alla parmigiana. Geen ingewikkeldheden, geen tierelantijntjes, gewoon ontzettend Italiaans en lekker.

Verder op het menu Italiaanse bekenden zoals bruschetta, risotto mantecato, cotoletta alla torinese al camino ’scabin style’ en natuurlijk tiramisu. Plus een keur aan wijnen, allemaal Italiaans uiteraard, rechtstreeks van kleine, Italiaanse wijnmakers geïmporteerd. Kan zomaar zijn dat dat je helemaal niks zegt... Niet erg: trek het enthousiaste personeel aan hun mouw en je krijgt uitgebreid tekst en uitleg.

Barts-Boekje- locanda Amsterdam

Maar het oog wil ook wat, we leven immers in 2017 en dan kom je niet overal meer mee weg. En dus werd Mezzo Atelier ingeschakeld die zorg droegen voor eerder genoemd lokaal. Licht, wat planten, strakke meubels en vooral een meer dan aantrekkelijke bar, het hart van de zaak. Een Italiaanse bistro, maar dan modern en van nu. Locanda